02 / 05 / 2024

İşkodrada yeni cami ibadete açıldı

İşkodrada yeni cami ibadete açıldı

Trush'da yapılan 450 kişilik cami ibadete açıldı. Trush'da İHH, Alsar Vakfı, TİKA ve Konya Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle yapımı tamamlanan caminin yanına 48 yataklı ülkenin ilk hafızlık merkezinin açılması için de ruhsat alındı.

TOKİ Bilecik projesiyle tam 287 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bilecik 2023 projesiyle tam 287 yeni konut inşa edilecek. Söz konusu projede ayrıca 4 adet dükkan ve 1 adet cami de yer alacak.

TOKİ'den Bursalılara büyük müjde! Gemlik'e tam 509 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Gemlik'te 509 konutluk yeni proje inşa edecek. TOKİ Bursa projesinde ilköğretim okulu ve cami de yer alacak.

TOKİ'den Aydın'ın o ilçesine 228 yeni konut geliyor!

Yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Aydın'da 228 konutluk yeni proje hayata geçirecek. Projede ayrıca 3 dükkan ve 1 cami de yer alıyor.

TOKİ'den Ankara Mamak'a cami ve gençlik merkezi!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak'ta cami ve gençlik merkezi inşa edecek.

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.

Hayırseverlerin destekleriyle Başakşehir’e cami ve taziye evi yapılıyor!

Başakşehir’de, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak yeni cami ve taziye evi için inşaat başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şantiye alanında incelemeler gerçekleştirdi.

Kanada'daki Türkler Edmonton'a cami yaptırıyor!

Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti olan Edmonton'da yaşayan Türkler, yeni bir cami yaptırıyor.

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

Sakarya Tramvayı'nın ihalesi ertelendi!

Sakarya’da Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında inşa edilecek tramvay hattının yapım ihalesi koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi…

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

İşkodrada yeni cami ibadete açıldı Haberi

İşkodrada yeni cami ibadete açıldı

Arnavutluk'un İşkodra şehri Trush kasabasında yapılan 450 kişilik cami ibadete açıldı. 


İHH'dan yapılan yazılı açıklamada, Trush'da İHH, Alsar Vakfı, TİKA ve Konya Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle yapımı tamamlanan caminin yanına 48 yataklı ülkenin ilk hafızlık merkezinin açılması için de ruhsat alındı. 


Türkiye'den hayırseverlerin desteği ve İHH, Alsar Vakfı, TİKA ve Konya Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle, 5 bin 34 Müslümanın yaşadığı şehirde yapılan ve 450 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, Arnavutluk’ta Osmanlı stili ilk cami ve hafızlık merkezi olması nedeniyle önem taşıyor.  


Belediyenin Alsar Vakfı'na tahsis ettiği arazi üzerine 2012 yılında yapımına başlanan caminin mihrabı, kürsüsü, minberi mermerden yapıldı. Camide 22 ton kurşun, 98 ton demir kullanıldı. Bir şadırvan, tuvalet, su kuyusu ve 14 kubbeden oluşan cami 480 bin avroya mal oldu.


- Arnavutluk'a...