07 / 05 / 2024

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) ortaklaşa düzenlediği konferanslar serisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlatacak.

Akademisyen İnşaat Mühendisi: Böyle bir şeyi ilk kez görüyorum! O bina herkesi hayrete düşürdü!  

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir binanın fotoğrafını paylaştı ve böyle bir şeyi ilk kez gördüğünü söyleyerek, "Peki bu bina nasıl bu aşamaya kadar gelebilmiş?" sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! 4 üniversiteye tam 126 akademisyen alınacak!

Bugünkü 32307 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 4 üniversitenin farklı akademik birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre toplamda 126 akademisyen alınacak.

Son dakika! 6 üniversiteye 70 akademisyen, 8 üniversiteye 308 personel alınacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre toplamda 6 üniversitenin farklı akademik birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre tam 70 akademisyen alınacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2035'ten itibaren benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimi için onay verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Bahçeşehir Üniversitesi çok sayıda Öğretim Görevlisi alıyor! Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın!

Bahçeşehir Üniversitesi çok sayıda Öğretim Görevlisi alacağını duyurdu. Akademisyenler ve akademisyen adaylarının kaçıramayacağı kadroları sizler için derledik.

Avrupa ülkelerinden depremzedeye ‘geçici vize ve kalma hakkı’! Hangi AB ülkeleri depremzedelere geçici vize veriyor?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından dünyadan bölgeye destek yağmaya devam ediyor. Bazı Avrupa Birliği ülkeleri depremzedelere vize kolaylığı getirildiğini duyurdu. Böylece depremzedeler, yurt dışında yaşayan yakınlarının yanına geçici vizeyle gidebilecek.

Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın! Son başvuru tarihi 25 Şubat 2023!

Biruni Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alım ilanını yayımladı. Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın! Son başvuru tarihi 25 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi alıyor! Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın!

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. Akademisyenler ve akademisyen adayları bu ilanı araştırıyor. İşte kadro dağılımı ve detaylar…

İslam Memiş altında yeni zirveyi açıkladı ve tarih verdi 'O günü bekleyin'

Hafta sonu 1000 liranın üzerini gören gram altın bugün (8 Kasım) 995 lira seviyesinde işlem görüyor. Altın yükselecek mi düşecek mi? Yatırımcının dört gözle beklediği açıklama İslam Memiş'ten geldi.

İslam Memiş'ten altın bozduracaklara çok önemli uyarı!

"Altın bozdurmaya gideceklerin ons fiyatına bakması lazım" diyen altın ve para uzmanı İslam Memiş "Dolandırılmayın, tezgaha gelmeyin" dedi.

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Haberi

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği

Şehrin gelecek vizyonunun masaya yatırılacağı "Yeni Türkiye Konferansları" Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) tarafından Esenler'de düzenlenecek.  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin vereceği 'Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu' konulu konferans, Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Konferans, 28 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'da başlayacak. Konferansta Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı (AY-BİR) Prof. Dr. Yusuf Balcı da birer konuşma yapacak. Konferansa, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Ebru Erdönmez, Yrd. Doç. Dr. Aynur Can, Mimar Prof. Dr. Tülin Görgülü başta olmak üzere çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri, mimarlık ve mühendislik fakültelerinden...