15 / 05 / 2024

Isparta Asarlık Tepe 1 derece arkeolojik sit alanı ilan edildi mi

Isparta Asarlık Tepe 1 derece arkeolojik sit alanı ilan edildi mi

Isparta Yalvaç İlçesi, Yukarıkaşıkara Köyü, Asarlık Tepe mevkiinde bulunan antik yerleşim alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'a iki yeni istasyon daha kazandırmak amacıyla 27 Aralık’ta ön yeterlilik ihalesi yapacak. İşte detaylar...

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Duraker ve Serap Gürel ortaklığında kuruldu.

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Üneş ve Selahattin Demirdaş ortaklığında kuruldu.

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin Malkara-Çanakkale kesimi 19 Mart'ta trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Alyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 'Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin 1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale' arası kesiminin trafiğe açılacağını duyurdu.

Akfen GYO'nun kira geliri yüzde 267 arttı!

Akfen GYO’nun 2021'le beraber aldığı tedbirler ve portföyüne kattığı Bodrum Loft Tatil Köyü, Isparta ile Kütahya öğrenci yurtlarıyla; şirketin Temmuz'daki toplam kira geliri, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 267 oranında arttı ve 20 milyon Türk Lirası'na ulaştı. 

Le Chic Bodrum misafirlerini bekliyor!

Bodrum'un en güzel koyu Asarlık mevkiinde denize sıfır konumu, eşsiz manzarası, sahili ve doğal kumsalıyla Le Chic Bodrum yaz sezonunda misafirlerine eşsiz yaşam sunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kirazlıtepe ve Küplüce kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kirazlıtepe ve Küplüce'de yaşayanlara çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu güzelliklerin tam manasıyla neticelenmesi buradaki kentsel dönüşümün tamamlanmasına bağlı. İstanbul'a da bu yakışır" dedi.

Sarıtepe Sağlık Estetik Turizm Ve Seyahat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarıtepe Sağlık Estetik Turizm Ve Seyahat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Murat Sarıcı tarafından kuruldu.

Deniz GYO Le Chic Bodrum projesindeki otelin işletmesini devretti!

Deniz GYO'nun Muğla İli, Bodrum İlçesi, Eskiçeşme Mahallesi, Asarlık Mevkiinde Ataman Turizm ve Ticaret A.Ş. ile ortaklık geliştirilmekte olduğu Le Chic Bodrum gayrimenkul projesi dahilinde yer alan otel kompleksi "Kaya Palazzo" lisansı ile işletmeye verdi.

Tepe Home 16 mağazasını sağlık önlemleriyle açtı!

1 Haziran'dan bu yana Türkiye'de yer alan 16 mağazasını sağlık önlemleri ile açan Tepe Home Türkiye’de 17. Mağazasını Panora AVM’de; 18. Mağazasını ise Modoko’da Haziran 2020 içerisinde açacak.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin kirası meclis gündeminde!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinin kira bedeli ve kira gelirleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta Asarlık Tepe 1 derece arkeolojik sit alanı ilan edildi mi Haberi

Isparta Asarlık Tepe 1 derece arkeolojik sit alanı ilan edildi mi

İşte o karar; 


ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 17.11.2014/95                                                     Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 17.11.2014/3149                                                  ANTALYA


Isparta İli, Yalvaç İlçesi, Yukarıkaşıkara Köyü, Asarlık Tepe mevkiinde bulunan antik yerleşim alanının kararımız eki 1/5000 ölçekli haritada sınırları gösterildiği şekilde I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.