07 / 05 / 2024

Ispartakule 2023 çalışmaları

Ispartakule 2023 çalışmaları

Türkiye'nin en büyük limanı Ambarlı için Ispartakule'de terminal kurulup, E-5 ile TEM'de de 2'şer şerit daha genişletme çalışması yapılacak.

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Öğretmenlerin Eylül Dönemi Seminer Çalışmaları Başlangıç Tarihi Açıklandı: 4 Eylül 2023!

2023 2024 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin eylül dönemi seminer çalışmalarının başlangıç tarihleri merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 eğitim öğretim yılında bu konu ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte öğretmenlerin Eylül dönemi seminer başlangıç tarihi…

Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10'da çalışmalar tam gaz!

30 yıla aşkın tecrübesiyle 20 bini aşkın konut üreten ve yüz binlerce aileyi ev sahibi yapan İhlas Holding’in, Ispartakule bölgesinde inşa ettiği Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Madnasa Zirve'de inşaat çalışmaları başlıyor!

AB Grup Holding tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Madnasa Zirve ve Madnasa Türkbükü'nde çalışmalar hızlandı. AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak projenin 2023'e kadar tamamlanacağını dile getirdi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Kayseri'de akıllı şehir çalışmaları başladı!

"Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi" kapsamında 2023'e kadar dönüştürülmesi planlanan 3 şehirden biri olan Kayseri'de akıllı şehir çalışmaları başlatıldı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde son çalışmalar tamamlandı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te açılması planlanan, "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" için tören alanındaki son hazırlıklar kontrol edildi.Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin atılacağı 18 Mart için tören alanında son çalışmalar tamamlandı.

TOKİ kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

TOKİ, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Başkan Turan, hedeflerinin 2023 yılına kadar 6.5 milyon konut dönüştürmek olduğunu açıkladı.

Bizim Evler 7'nin inşaat çalışmaları başladı!

Bizim Evler markasıyla Ispartakule'de konut projeleri hayata geçiren İhlas Yapı, Bizim Evler 7 projesinin inşaat çalışmalarına başladı. Bizim Evler 7 projesi apart dairelerden oluşacak.

Mahmutbey-Bahçeşehir metrosunun tünel çalışmaları başladı!

Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu'nun metrosunun tünel çalışmaları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planlarına göre Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu'nun 2019 yılı içinde açılması planlanıyor...

Ispartakule Metrosu için sondaj çalışmaları başladı!

Mahmutbey-Bahçeşehir (Ispartakule) Metro hattı için sondaj çalışmaları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planlarına göre Mahmutbey - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu, 2019 yılı içinde hizmete açılacak...

Ispartakule 2023 çalışmaları Haberi

Ispartakule 2023 çalışmaları

TÜRKİYE'nin en büyük, dünyanın ise 39. büyük konteyner limanı olan Ambarlı'ya girip çıkacak yük trafiği genişletme çalışmalarının ardından 2018 - 2023 arasında günde 10 bin kamyonla 100 bin tonu geçecek 2023'te günde 124 bin ton yük ve 12 bin kamyona ulaşacak Proje kapsamında demiryoluyla doğrudan bağlantısı olmayan Ambarlı Limanı'na hat çekilecek.


TEM VE E-5'E ŞERİT İLAVESİ 

Ispartakule'ye bir konteyner depolama terminali kurulacak. Ispartakule'den de Ambarlı'ya hat çekilecek ve 2023 planları için hayati önem taşıyan denizyolu taşımacılığı geliştirilecek. Demiryolu bağlantısına rağmen Ambarlı, liman dışında kısa mesafeye hizmet verdiği için kamyon trafiği gelecekte de önem asli ulaşım unsuru olacak. Trafiği rahatlatmak için halen cek ve E-5'le bağlantıyı sağlayacak 2 limanın tek bağlantı yolu olan Kum- kilometrelik yine 2x2 bölünmüş şekcular Caddesi, 2x2 şerite...