02 / 05 / 2024

Ispartakule-Çerkezköy demiryolu kredi

Ispartakule-Çerkezköy demiryolu kredi

Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB), Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesi için Türkiye'ye 300 milyon Euro kredi sağlayacak. Proje için, Kasım'da da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 150 milyon Euro kredi alınmıştı.

AIIB'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesine 300 milyon Euro’luk kredi!

Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB), Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesi için Türkiye'ye 300 milyon Euro kredi sağlayacak. Proje için, Kasım'da da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 150 milyon Euro kredi alınmıştı.

Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattına verilen kredinin ayrıntıları!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattı için verilen krediyi kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Demiryolu kredisinin gerçek maliyeti' başlıklı yazısı...

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar 67 kilometre uzunluğu sahip olacak Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattının inşaatı için Türkiye'ye 150 milyon euro kredi verecek.

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Martı GYO'nun Çerkezköy'deki arsası 23.5 milyon TL'ye satıldı!

Martı GYO'nun Çerkezköy'de bulunan arsa niteliğindeki taşınmazları için 15 Kasım 2020 tarihinde taşınmazların açık artırması 23 milyon 581 bin TL bedel ile gerçekleşti. Satış bedeli şirketin T. İş Bankası A.Ş. kredi borcundan mahsup edilecek.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında imzalar atıldı!

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesimi için imzalar atılacak.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında imzalar atılıyor!

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule kesimi için 11 Haziran 2019 tarihinde imzalar atılacak.

Çerkezköy'de 2015 yılında 469 yapı ruhsatı verildi!

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 2015 yılında toplam 697 bin 214,62 metrekare yeni yapı ve ilave kat ruhsatı düzenlendiğini belirten Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü yetkilileri, 2015 yılında toplam 469 yeni yapı ve kat ilavesi düzenlendi.

Akiş GYO Çerkezköy Tesis'in değerlemesini yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım OrtaklığıÇerkezköy Tesis'ine ilişkin 2015 sonu değerleme raporunu yayınladı. İşte Akiş GYO'nun yayınladığı değerleme raporu..

2015 yılında Çerkezköy'de ne kadar iskan verildi?

Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, 2015 yılının ilk 11 ayında aylık ortalama 54 bin 808 metrekare yeni yapı ve ilave kat ruhsatı ve toplam 366 yeni yapı ve kat ilavesi kat ruhsatı verildi.

Akiş GYO Çerkezköy'deki fabrikasını sattı!

Akiş GYO Tekirdağ ili, Çerkezköy İlçesi, Fevzipaşa Mahallesi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kain ve T.C. Çerkezköy Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Pafta No: 29K2D, Ada No: 956 ve Parsel No: 10'da kayıtlı fabrika ve müştemilatı sattı.

Çerkezköy Spor Kompleksi açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Belediye Spor Kompleksinin açılışına katıldı, Başkan Albayrak spor kompleksinin Çerkezköy gençleri için büyük bir fayda sağlayacağını belirtti

Ispartakule-Çerkezköy demiryolu kredi Haberi

Ispartakule-Çerkezköy demiryolu kredi

Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB), Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesi için Türkiye’ye 300 milyon Euro kredi sağlayacağını duyurdu.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; AIIB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Türkiye’ye kredi kullandırılmasına banka yönetiminden onay verildiği belirtilerek, “(Bu) stratejik taşımacılık projesi Avrupa-Kafkasya-Asya Taşımacılık Koridoru’nun (TRACECA) bir parçasını oluşturmakta ve Karadeniz havzası, Güney Kafkasya ve Orta Asya arasındaki ekonomik, ticaret ve taşımacılık ilişkilerinin kuvvetlendirilmesini hedeflemektedir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada kredinin vadesiyle ilgili bilgiye yer verilmedi. 

2018’DEN BU YANA 3.1 MİLYAR DOLAR KREDİ VERDİ

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) kasım ayında 150 milyon Euro kredi alan projeyle, Türkiye ile Bulgaristan’ı bağlayan Halkalı-Kapıkule demiryolu hattının bir kısmının kapasitesi artırılacak. Ispartakule-Çerkezköy hattının 640 milyon Euro maliyetle hayata geçirileceği tahmin ediliyor. 

AIIB 2018 yılından bu yana Türkiye’ye 14 proje için toplam...