02 / 05 / 2024

ıspartakulede konutlara ne kadar zam gelecek

ıspartakulede konutlara ne kadar zam gelecek

Bahçeşehir - Ispartakule bölgesini Mecidiyeköy’e bağlayan metro planı onaylandı. Bu hamle bölgede yaşayanları yoğun trafikten kurtaracak. Metro hattı projelere prim olarak yansıyacak.

İkinci elde 1-3 milyon TL arasındaki konutlara talep arttı!

Emlak uzmanları piyasanın durgun olduğuna fakat ikinci elde ‘uygun fiyatlı’ konutlara ilginin yatırım amaçlı şekilde sürdüğüne dikkat çekti. İşte konut sektöründeki son durum...

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

3+1 prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? İşte son dakika prefabrik ev fiyatları Eylül 2023!

Prefabrik konutlara olan ilgi son dönemlerde bir hayli arttı. Peki 3+1 prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? İşte son dakika prefabrik ev fiyatları Eylül 2023...

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Siteler üzerinde %18’lik KDV yüküne yönelik açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Açıklamaların ardından konut sitesi yönetimlerinden bir hamle bekleniyor. 

İstanbul'daki konut fiyatlarında son durum ne?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını indirmesiyle vatandaşlar konut arayışlarını artırdı. 1 milyon TL'den ucuz konutlara odaklanan vatandaşlar, İstanbul'daki konut fiyatlarını araştırıyor. Peki İstanbul'daki konut fiyatlarında son durum ne?

Müstakil konut fiyatlarında son durum ne?

Koronavirüs salgını ile beraber tercih edilmeye başlanan müstakil konutlara yapılan masrafların çoğu yatak odaları, misafir odaları, mutfak, banyo, balkon gibi alanlara harcanıyor. Peki, müstakil konutlar gerçekten pahalı mı? sektörde son durum ne? 

Kaliforniya'da konutlara güneş paneli zorunluluğu geliyor!

Enerji verimliliği ve tasarrufunun yanı sıra yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonunu azaltmak isteyen ABD'nin Kaliforniya Enerji Komisyonu bir ilke imza atarak yeni yapılacak konutlarda güneş paneli bulundurulmasını zorunlu hale gelecek. 

Konut çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinde konutlara ait vergi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile, vergi borcu da ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi yanlış hesaplanırsa ne olur?

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına hesaplanıyor. İşyerlerinde ise bina grup ve derecelerine göre hesaplama yapılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi yanlış hesaplanırsa ne olur?

Baymak ve Şekerbank konutlara güneş enerji sistemi kuracak!

Baymak, Şekerbank'ın finansman desteğiyle konut, site ve işyerlerine güneş enerjisi sistemleri kuracak. İşbirliğiyle 2 yılda 3 bin 300 mekân santrale kavuşacak

Faizdeki artış beklentisi konut talebini öne çekti!

Faizlerdeki artış beklentisi konut talebini biraz öne çekti. Ama genel anlamda yeni ve sağlam konutlara talebin güçlü okluğunu görmek mümkün.

İpotek fek edilmesi ne demek?

Banka kredisi ile alınan konutlara ipotek konuluyor. Bankaya olan borcun ödenmesi ile ipotek fek edilebiliyor. Peki, ipotek fek edilmesi ne demek? İpotek nasıl fek edilir?

Park Avenue Evleri ne zaman teslim?

Ankara Park Avenue projesinde yer alan konutlar 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Projede 3+1 ve 4+1 konutlara yer veriliyor. Peki Park Avenue Evleri ne zaman teslim edilecek?

ıspartakulede konutlara ne kadar zam gelecek Haberi

ıspartakulede konutlara ne kadar zam gelecek

Şehrin yeni yerleşim merkezi olarak birkaç yılda binlerce konut inşa edilen Bahçeşehir-Ispartakule hattının bağlanacağı Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Hattın onaylanması en çok Bahçeşehir-Ispartakule bölgesinde projesi olan gayrimenkul firmaları ile buradaki ev sahiplerine yarayacak. Metronun kesinleşmesinin ardından çevreye yeni bir alıcı akını başladı. 


Bu nedenle konut fiyatlarının yüzde 20 zamlanacağı öngörülen bölgede, mevcut yapıların ise değerini katlayacağı ifade ediliyor. Bölgede biten ve yapımı süren 23 konut projesi yer alıyor.Bakanlık duyurusunda, “ÇED Yönetmeliği gereğince Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro hattı projesine Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir” denildi.


Planlı şehirleşme adına, özellikle emlak Konut GYO ve TOKİ tarafından kullanılan boş araziler ile şekillenen bölgede şu anda pek çok firmanın binlerce konutluk projeleri yer alıyor. 




Tek sorun ulaşımdı

Gittikçe değerlenen...