20 / 05 / 2024

İsrail Eski Eserler Yönetimi

İsrail Eski Eserler Yönetimi

Bölgedeki arkeolojik kazıları yürüten İsrail Eski Eserler Yönetimi adlı kuruluşun Direktörü Eli Şukron, üzerinde Beytüllahim ibaresi taşıyan mührün şimdiye kadar bölgede bulunan en eski arkeolojik kalıntı olduğunu söyledi

İşte Suriye'deki yıkılma tehlikesi olan yapılar!

Suriye Eski Eserler ve Müzeler Müdürlüğü, desteklenen bir proje kapsamında tahribata uğramış veya uğrama riski altında bulunan çok kültürel mirası dijital ortama aktararak bunları belgeledi.

Yozgat Hacı Ozan Konağı restore ediliyor!

Tarihi Hacı Ozan Konağı'nda Yozgat Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başladı.Tarihi bina, Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında korunması gerekli sivil mimari eserler listesine alınarak tescillendi.

İstanbul'da 2. ve 3. derece tarihi eserler imara mı açıldı?

Eski İstanbul'un kalbi, yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya. Koruma kurulları devre dışı bırakıldı. 2. ve 3. derece tarihi eserler imara açıldı.

Kırşehir Müzesi yeniden inşa edilecek!

1936 yılında yapımına başlanan ve 1975 yılında Kırşehir Valiliği tarafından ‘Tarihi eserlerin korunması’ adına oluşturulan ‘Eski Eserler Koruma’ komisyonu tarafından tesis edilen müze, Kırşehir Müzesi adı ile yeniden inşa edilecek..

1983 yılında İnönü Stadı tarihi değerlerimiz arasına alınmış!

1983 yılında İnönü Stadı, Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nca alınan kararla tarihi değerlerimiz arasına katılmış. 1946 yılında hizmete giren İnönü Stadı, ''Korunması gerekli eski eser'' kapsamına alınmış.

Kocaeli Pembe Köşk onarılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun "taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillediği Tarihi Pembe Köşk, restore ediliyor. Pembe Köşk'ün Tarihi Sırrıpaşa Konağı'na entegre edileceği belirtildi.

Cağaloğlu'ndaki Pembe Köşk restore ediliyor!

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gayrimenkul Eski Eserler ve Anılar Yüksek Kurulu'nun "taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillediği Tarihi Pembe Köşk, restore ediliyor.

Tarihi Pembe Köşk restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu nun "taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillediği Tarihi Pembe Köşk, restore ediliyor.

Kocaeli'deki Tarihi Pembe Köşk restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu' nun " taşınmaz kültür varlığı " olarak tescillediği Tarihi Pembe Köşk, restore ediliyor...

Tarihi Pembe Köşk, restore ediliyor!

Pembe Köşk'ün Tarihi Sırrıpaşa Konağı'na entegre edileceği belirtildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun "taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillediği Tarihi Pembe Köşk, restore ediliyor.

Bursa'daki tarihi eserler restore ediliyor!

Bursa'da çoğu yıkılmaya yüz tutmuş harabe halindeki tarihi eserler, geniş çaplı restorasyon projeleriyle ihtişamlı mekânlar haline geliyor. Bursa surlarında devam eden restorasyon çalışmalarıyla kent silueti eski ihtişamına kavuşuyor.

Bodrum Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti sit alanı sınırları yeniden çizildi!

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Gümüşlük beldesinde bulunan Myndos Antik Kenti sit alanı sınırları, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından yeniden değerlendirmeye alındı. Sonuçlar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Boğaziçi alanı kaç hektar?

İstanbul Boğaziçi Alanı; Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 14 Aralık 1974 tarih, 8172 sayılı Kararı ile Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. Peki, İstanbul Boğaziçi alanı kaç hektardır?

İsrail Eski Eserler Yönetimi Haberi

İsrail Eski Eserler Yönetimi

Şukron, 1,5 santimetre çapındaki mührün, Kral Süleyman tarafından M.Ö. 957 yılında inşa ettirilen Birinci Kutsal Tapınak'taki eski İbrani yazısını taşıdığını ve büyük bir ihtimalle taşımacılık vergisini damgalamak amacıyla kullanıldığını belirtti.


Bulla adı verilen kilden mührün üzerinde Hazreti İsa'nın doğduğu yer olan Beytüllahim'in adının bulunduğunu anlatan Şukron, ilk kez tarihin bu döneminden kalma bir arkeolojik kalıntının üzerinde Beytüllahim kentinin adına rastlandığına dikkati çekti.


Şukron, mührün bulunduğu yerin yakınında yapılan kazılarda da yine aynı döneme ait çanak ve çömleklerin ortaya çıkarıldığını kaydetti.


Gazete...