03 / 05 / 2024

israil Mescid-i Aksaya köprü mü inşa ediyor

israil Mescid-i Aksaya köprü mü inşa ediyor

İsrail'in Mescid - i Aksa'nın batısındaki Burak Duvarı'nın ( Ağlama Duvar ı) olduğu bölüme köprü inşa etmeye başladığı bildirildi.

İsrail 4 ülkeden 70 bin inşaat işçisi almaya hazırlanıyor iddiası! 

İsrailli bir yetkili, ülkede 7 Ekim tarihinden sonra yavaşlayan inşaat sektörünü canlandırmak amacıyla Çin, Hindistan, Sri Lanka ve Moldova'dan on binlerce işçi almaya hazırlandıklarını dile getirdi.

İsrail-Filistin çatışmasının etkileyeceği 5 emtia ürünü peş peşe açıklandı! Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın!

Son günlerde başlayan İsrail-Filistin çatışması, binlerce insanın hayatını kaybetmesinin ve global bir krize sebep olmasının yanı sıra emtia ürünlerini de etkiledi. Çatışmanın başladığı günden itibaren altında büyük bir yükseliş görülürken, başka emtia ürünlerinin de etkileneceği açıklandı.

İsrail-Filistin gerginliği ASELSAN dahil birçok hisseyi resmen uçurdu!

İsrail-Filistin çatışması küresel çapta savunma hisselerinde yükselişe sebep oldu oldu. ABD'de Lockheed Martin hisseleri yüzde 8, L3Harris Technologies hisseleri yüzde 10 artarken, yurt içinde ASELSAN hisseleri de 7.23 değer kazandı.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları için kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği yıkımları kınadı...

Türkiye'den İsrail'e yasadışı konut inşası için tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da konut inşa etmesine yönelik açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu inşaatın yasa dışı olduğu belirtilerek inşaat çalışmalarına tepki verildi.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 188'inci defa yıktı!

İsrail güçleri, Filistin'in güneyindek yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşamını sürdürdüğü Arakib'i 188'inci defa yerle bir etti...

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Ömer Çelik, Filistinlilerin evlerini gasbeden İsrail'i kınadı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Filistinlilerin evlerini gasbeden İsrail'i kınadı...

Avrupa Birliği'nden İsrail'e yeni yerleşimleri durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

israil Mescid-i Aksaya köprü mü inşa ediyor Haberi

israil Mescid-i Aksaya köprü mü inşa ediyor

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın batısındaki Burak Duvarı'nın (Ağlama Duvarı) olduğu bölüme köprü inşa etmeye başladığı bildirildi.


Mescid-i Aksa ve Kudüs Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Burak Duvarı'nın bulunduğu Aksa'nın batı duvarının olduğu bölüme tahta köprü inşa etmeye başladığı belirtildi.


Açıklamada, söz konusu köprünün Burak Meydanı'ndan Mağaribe kapısına doğru, 2004'te inşa edilen eski tahta köprüye paralel olarak inşa edildiği kaydedildi.


Yeni köprünün yapılma nedeni hakkında bilgi sahibi olunmadığı vurgulanan açıklamada, "Yeni köprü eskisine alternatif olarak mı yoksa ona ek olarak mı inşa ediliyor henüz bilinmiyor. Ancak her halükarda işgalciler bu köprüyü, Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını arttırmak ve bölgeyi Yahudileştirmeye çalışmak için kullanacaktır" denildi.


Konuyla alakalı İsrail makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı.


 Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile...