14 / 05 / 2024

israilli ve iranlı turist artışı

israilli ve iranlı turist artışı

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu.

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

İranlı ve Türk emlakçılar İstanbul'da buluşuyor!

Uluslararası B2B İran ve Türkiye 3. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri 3-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Türk ve İranlı emlakçılar İstanbul'da buluşacak!

Merkezi Antalya'da bulunan Bilban Grup tarafından düzenlenen Uluslararası İran ve Türkiye 2. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri, İstanbul'da gerçekleşecek...

Türk ve İranlı emlakçılar arasında iş birliği anlaşması! 

MÜSİAD ile Tahran Emlak Müşavirleri Derneği, iki ülkenin emlak sektörlerinin iş birliğini öngören anlaşma imzaladı....

Antalya ve İstanbul'un cazibesi İranlıları ev sahibi yapıyor!

Yabancılara konut satışıyla ilgili sağlanan kolaylıklardan sonra Antalya ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin muhtelif şehirlerinden konut satın alan İranlıların sayısı her geçen gün artıyor.

Şiranlı Yapı İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şiranlı Yapı İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Çiğdem Dereli tarafından kuruldu. 

Arap ve İranlı yatırımcılar rotasını Türkiye'ye çevirdi!

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat bugünkü yazısında Türkiye'deki konut sektörünü ele aldı. Yazıda lnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Alaattin Çakır'ın sözlerine yer verdi. İşte o yazı..

Turizmciler rotayı İran ve İsrailli turistlere çevirdi!

Turizm sektörü Rus turistteki kaybı İran, Ortadoğu ve İsrail'le telafi edecek. TÜROFED Başkanı Ayık, "Sektör bu pazarları büyütmek için her türlü aksiyonu yapıyor" dedi..

Rus ve İranlı turistlere Türkiye'den uçak teşviki!

Başbakan Davutoğlu, Rusya ve İran’dan önümüzdeki iki ay içinde gelen her uçağa 6 bin dolarlık yakıt desteği verileceğini açıkladı. Tur operatörlerine de kredi kefaleti sağlanacak.

Oğuz Terzi: Türkiye'de 2014'te Arap ve İranlı turist sayısında artış oldu!

2014 yılında yaşanan siyasal ve toplumsal olaylara rağmen tüm departmanlarında büyüme kaydeden MNG Turizm, 2015'te de yüzde 15'lik büyüme hedefliyor. 2014'ün çok yoğun bir yıl olduğu ifade edildi...

Naturist Angel’a Türk ve İsrailli müşteriler yoğun ilgi gösteriyor!

Rodos Naturist Angel açıldı. Marmaris’in karşısındaki adanın limanına 18 kilometre mesafedeki Paradisi (Cennet) mevkisinde bulunan otele en çok ilgiyi otel açıldığından bu yana Türk ve İsrailli müşteriler gösteriyor.

Antalya'ya gelen İranlı ve İsrailli turist sayısı arttı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu.

israilli ve iranlı turist artışı Haberi

israilli ve iranlı turist artışı

Antalya'ya gelen İranlı turist sayısı ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 463,9, İsrailli turist sayısı ise yüzde 146,5 arttı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu. Kent geçen yıl 1 milyon 253 bin kişi ağırlamıştı. Ocak-nisan döneminde Antalya, Alman pazarında yüzde 4,4 düşüşle 466 bin 816'ya geriledi. Rusya pazarında ise büyüme sürdü. İlk dört ayda yüzde 17,9 büyüyen Rusya pazarı 210 bini aştı. 


Öte yandan Antalya, Hollanda ve İngiltere pazarlarında yüzde 4'ün üzerinde büyüme yakaladı. Geçen yıl gerileyen İran pazarı ise 4 kattan fazla gelişme gösterdi. Ocak-nisan döneminde İran pazarı...