04 / 05 / 2024

isranbul Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

isranbul Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

İstanbul'da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulacak...

Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı. Konferansta sürdürülebilir kentsel gelişim konusunda farklı yaklaşımlar ele alınacak.

Putin’in kayınpederi Marat Kabaeva Alanya’dan ev aldı!

kayınpederi olan Özbek asıllı Uluslararası İslam Birliği Teşkilatı Başkanı Marat Kabaeva'nın Mahmutlar Mahallesi'nde bir de ev satın aldığı öğrenildi.

ASSAM'dan Eminevim'e ödül!

ASSAM Uluslararası İslam Birliği Kongresi, 1-2 Kasım tarihlerinde Eminevim'in de iş birliğinde gerçekleştirildi. Eminevim, programa verdiği destek nedeniyle ödül aldı. 

ASSAM'dan Eminevim'e ödül!

ASSAM Uluslararası İslam Birliği Kongresi'nin birincisi gerçekleştirildi. Kongrede, Eminevim, programa verdiği destek nedeniyle ödüle layık bulundu.

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Sabahattin Zaim Üniversitesi İSEFAM açıldı!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) tarafından hayata geçirilen Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) açıldı.

Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı yarın başlıyor!

“Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı” yarın başlıyor. 57 İslam ülkesi ile Türkiye arasında iş güvenliği hattı kurulacak.

Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

İstanbul'da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulacak...

Dünyanın 225 Uluslararası Müteahhidi listesinde 33 Türk firması!

Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi listesinde 2011’de 31 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2012’de 33’e yükseldi

Çekmeköy Grand Slam'da 180 bin TL'ye! Ekim'de teslim!

Hollanda İnşaat tarafından yapılan Çekmeköy Grand Slam projesinde 2+1 ara kat dairelerin tamamı satıldı. Projede fiyatlar 180 bin liradan başlıyor

EF Uluslararası Dil Merkezi, 10. şubesini Mersin'de açtı!

EF Uluslararası Dil Merkezi, Türkiye’deki ofislerine Mersin’i de ekledi. 13 yaş üstü isteyen herkese dil eğitimi sağlayan kurum, uyguladığı dinleme, okuma ve yazma olmak üzere 3 alanda da güçlendiriyor

Ataşehir Uluslararası Finans Merkezi 15 karede!

Özgüven Mimarlık tarafından tasarlanan Ataşehir Uluslararası Finans Merkezi 800 bin metrekare alana kurulacak

TAV'dan Medine Uluslararası Havalimanı için teşekkür!

Tepe Akfen TAV Havalimanları, Prens Muhammed Bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı projesi için bir teşekkür ilanı yayımladı

isranbul Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Haberi

isranbul Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi



Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarası, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıya göre, İstanbul'da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulacak. Üniversite, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İslami İlimler,Tıp,  Mühendislik ve Mimarlık, Bilgisayar ve Bilişim fakülteleri ile Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri enstitülerinden oluşacak.


Rektör beş yıllığına, Yükseköğretim Kurulu'nun önereceği profesör akademik unvanına sahip 3 aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.


Üniversite yönetimine üniversitenin faaliyet alanları ile stratejik planına ilişkin görüş vermek üzere, Üniversite Danışma Kurulu oluşturulacak.


Üniversite Danışma Kurulu'nda, Milli Eğitim ve Dışişleri bakanlıkları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim...