29 / 04 / 2024

işsizlik artıyor

işsizlik artıyor

Uluslararası Çalışma Örgütü, Kovid-19 krizinin 2020'nin ikinci çeyreğinde küresel olarak çalışma saatlerinin yüzde 6,7'sini ortadan kaldırmasının beklendiğini, bunun da 195 milyon kişinin tam zamanlı işini kaybetmesi anlamına geleceğini bildirdi.

Kiracılar artık yüzde 24’ün üstünde zam yapmak için şart koşuyor! Hedef 12 yıl daha oturmak...

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim artarken, yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahiplerinin mağduriyeti giderek artıyor. Gazeteci Melis Alphan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kiracısının zam için şart koştuğunu amacının da evde 12 yıl daha oturmak olduğunu söyleyerek isyan etti

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

Konut kira fiyatları ABD'yi de vurdu: 650 bin kişi sokakta yaşıyor!

ABD'de evsizlerin sayısının yüzde 12 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı aktarıldı. Veilere göre 650 bin kişi sokakta yaşıyor.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Ayın kaçında ödenecek?

İşsizlik maaşının ne zaman yatacağına dair merak artıyor. İŞKUR, belirtilen yasal şartları karşılayan sigortalı işsizlere işsiz kaldıkları süre zarfında belirli bir miktar ödeme gerçekleştiriyor. Her ay bu ödeneği talep eden ve gerekli şartlara uygun olan vatandaşlar bekliyor.

İşsizlik maaşında buz kestiren rakam! Tam 10 bin 650 TL veriliyor! İŞKUR açıkladı!

İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki bu yıl işsizlik maaşı ne kadar? İşte ayrıntılar...

İngiltere'de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de işsizlik, mart-mayıs dönemini kapsayan 3 aylık dönemde bir önceki 3 aylık döneme göre yüzde 0,2 artış göstererek, yüzde 4'e çıktı. 

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

İşsizlik maaşına erişim kolaylaşıyor! İşte yeni düzenleme! Mutlaka bakın

İşsizlik maaşına yönelik yeni düzenleme için hazırlıklar başladı. İşsizlik maaşı almanın şartları genişletilerek daha fazla vatandaşın yararlanması sağlanacak? Peki kimler işsizlik maaşı alabilecek?

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

ABD Çalışma Bakanlığı’nın düzenli olarak açıkladığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı almak için talepte bulunanların sayısı 245.000 kişiye yükseldi. Artış Mart ayından bu yana devam ediyor.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi için artık şart yok! E-devletten başvurana 1100 TL her ay verilecek!

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini için şart aranmıyor! E-devletten başvuran pek çok vatandaşa 1100 TL her ay devlet tarafından verilecek. EİKP yardımı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

Son dakika işsizlik maaşı tutarları! En düşük işsizlik maaşı ne kadar? Zam geldi mi?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkarılacağı müjdesini vermesinin ardından diğer kalemlerde de yeni zamların yapılıp yapılmayacağı sorgulanıyor. Asgari ücrette de bir artış yaşanması halinde zamlanacak ödeneklerden biri de işsizlik aylığı olması bekleniyor.

işsizlik artıyor Haberi

işsizlik artıyor

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Genel Direktörü Guy Ryder, Cenevre'de video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, "Gerek gelişmiş gerek gelişmekte olan ülkelerde işçiler ve işletmeler felaketle karşı karşıya. Hızlı, kararlı ve birlikte hareket etmeliyiz. Doğru ve acil önlemler hayatta kalma ile çöküş arasında fark oluşturabilir." uyarısında bulundu.

Ryder, ILO'nun yeni raporuna göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle küresel iş gücünde her beş kişiden dördünden fazlasının tam veya kısmi iş yeri kapanmalarının meydana geldiği yerlerde yaşadığı bilgisini verdi, krizin küresel iş piyasasını daha da kötüleştirdiğini vurguladı.

Konaklama ve gıda hizmetleri, imalat sanayi, perakende, ticari ve idari faaliyetlerin krizden en çok zarar gören sektörler olduğunu belirten Ryder, özellikle üst-orta gelirli ülkelerde başta olmak üzere, farklı gelir gruplarında büyük kayıplar (yüzde 7, 100 milyon tam...