05 / 05 / 2024

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

TBMM Genel Kurulunda, istihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 22 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi.

İrtifak hakkı ve kiralama kaynaklı alacaklar yapılandırılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İl özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'den fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazlar hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan alacakların da yapılandırma kapsamında olduğunu belirtti.

Başvurana 15 bin 880 TL veriliyor! Şubat'ta 2,4 milyar TL ödendi: Hemen şartlara bakın!

İşsizlik Sigortası Fonu'nun büyüklüğü şubat sonu itibarıyla 212 milyar 511 milyon TL'yi bulurken, Şubat'ta 402 bin işsize 2 milyar 410 milyon TL ödeme yapıldı. Peki işsizlik maaşı ne kadar? Kimler faydalanabilir? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren İşsizlik Sigortası ile ilgili son dakika haberi geldi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

İşsizlik Sigortası Fonu 153 milyar lirayla rekor büyüklüğe ulaştı!

2023 yılının Ağustos ayı sonu itibarıyla yaklaşık olarak 153 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşan fondan, son 21 senede 17 milyon 893 bin kişiye toplam 116 milyar Türk Lirası ödendi.

2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

AK Parti'li yetkililerin yaptığı açıklamada, seçimi almaları halinde işsizlik aylığını alma koşullarında değişiklik yapacağını ifade etti. Bu sene için en düşüğü  4 bin 3 TL, en çoğu ise 8 bin 6 TL. 2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Pandemi döneminde verilmişti! Şimdi verilmesi yeniden gündemde!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen on kentte kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacağı bildirildi. İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak olan kısa çalışma ödeneği, depremden etkilenen iş yerleri çalışanlar için ödenecek.

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 12 milyar lira nereye gitti?

Sayıştay’ın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve bağlı birimi İşsizlik Sigortası Fonu hakkında hazırladığı 2021 yılı denetimlerine göre, İşsizlik Sigortası Fonu’nda, geçmiş yıllarla birlikte ortaya çıkan “olumsuz faaliyet sonucu” 28 milyar 975 milyon TL’lik açık çıktı. 

Çalışanın milyarlarca doları bakın nasıl eridi?

Milyonlarca çalışan ve işverenden yapılan kesintilerle oluşturulan İşsizlik Sigortası Fonu'nun varlığı 4 yılda eriyip pul oldu. İşsizlik Sigortası Fonu’nun 4 yıl önce milyarlarca doları vardı ancak uygulanan politika kasadaki nakit varlığı bakın nasıl eritti...

İşsizlik Sigortası Fonu’nun toplam varlığı 3 milyar TL arttı

İşsizlik Sigortası Fonu’nun menkul kıymet ve nakit varlığı haziran ayının sonunda 106 milyar 127,6 milyon TL seviyesine yükseldi.

İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir?

Sigortalı işsizlere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda belirtilen şartları taşımaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için belirli miktarda işsizlik ödeneği yardımı yapılıyor. Peki, İşsizlik ödeneği 2022 ne kadar? İşsizlik ödeneğini kimler alabilir? İşte tüm detaylar...

E-Devlet'te bilgileriniz güncel mi? SGK uyardı!

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için bazı şartlar yer alıyor. İşte detaylar...

AYM'den flaş karar!  İşsizlik Sigortası Fonundan işverene destek verilmesi anayasaya uygun bulundu!

Anayasa Mahkemesi, işverene sağlanacak ücret desteği tutarının İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmasını öngören kuralın anayasaya aykırı olmadığına hükmetti.

Son dakika haberi! İstihdam teşviki ve borç yapılandırmasına ilişkin teklif meclisten geçti!

TBMM Genel Kurulunda, borç yapılandırması ve istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi Haberi

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

TBMM Genel Kurulunda görüşülen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde yer alan kısmi zamanlı çalışmayı düzenleyen madde metinden çıkarıldı. 

Metinden çıkarılan ilgili madde şu hükümleri içeriyordu: "Tam süreli çalışıyorken 31 Aralık 2020'ye kadar kısmi süreli olarak çalışmaya başlayan hizmet erbabının ücretleri, kısmi süreli çalışmaya geçmesi nedeniyle çalışmadığı gün sayısı kadar kısmi süreli yeni bir çalışan istihdam edilmesi ve bu çalışanın en az 6 ay süreyle çalışmaya devam etmesi şartıyla gelir vergisinden istisna olacak. Bu istisnayı uygulamak suretiyle alınmayacak vergi tutarı, bu kapsamdaki her bir çalışan için aylık brüt asgari ücretin yüzde 10'unu aşamayacak, bu istisna, 12 ayı geçmemek üzere, kısmi süreli olarak yeni istihdam edilen çalışanın çalışmaya devam ettiği sürece uygulanacak.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kısmi...