27 / 04 / 2024

Pandemi döneminde verilmişti! Şimdi verilmesi yeniden gündemde!

Pandemi döneminde verilmişti! Şimdi verilmesi yeniden gündemde!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen on kentte kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacağı bildirildi. İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak olan kısa çalışma ödeneği, depremden etkilenen iş yerleri çalışanlar için ödenecek.



Kısa çalışma uygulanması durumunda gerekli şartları sağlayan işçilere, çalışılmayan dönemler için kısa çalışma ödeneği ödenebiliyor. Önceki yıllarda corona virüs salgını sebebiyle on binlerce işletme olumsuz etkilenirken, “kısa çalışma ödeneği” verilmişti.

10 İLDE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VERİLECEK

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen on kentte kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 kentte Bakanlık da çalışmalarını sürdürüyor.

Pandemi döneminde verilmişti! Şimdi verilmesi yeniden gündemde!
Bu doğrultuda, depremin etkilediği 10 kentte kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanması kararlaştırılırken, söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilerleyen süreçte Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

İşte detaylar...


Geri Dön