10 / 05 / 2024

Pandemi döneminde verilmişti! Şimdi verilmesi yeniden gündemde!

Pandemi döneminde verilmişti! Şimdi verilmesi yeniden gündemde!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen on kentte kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacağı bildirildi. İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak olan kısa çalışma ödeneği, depremden etkilenen iş yerleri çalışanlar için ödenecek.



KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz ya da zorlayıcı nedenlerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması ya da süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen ya da kısmen en az 1 ay süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde 90 günü aşmamak üzere (Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.) sigortalı çalışanlara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

Pandemi döneminde verilmişti! Şimdi verilmesi yeniden gündemde!
 

KISA ÇALIŞMA TALEBİNDE NASIL BULUNULUR?

İşverenler, genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz ya da zorlayıcı nedenlerle Kısa Çalışma Talep Formunu ve kısa çalışma yaptırılacak işçilerle ilgili bilgileri içeren listeyimanyetik ve yazılı ortamda doldurarak kısa çalışma başvurusunda bulunulabilecek.

Genel ekonomik, sektörel ya da bölgesel kriz ile dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel hallerden ileri gelen zorlayıcı nedenlerin varlığının işçi ve işveren sendikaları konfederasyonlarınca iddia edilmesi ya da bu yönde kuvvetli emarenin bulunması durumunda konu, İŞKUR Yönetim Kurulunca değerlendirilerek karara bağlanır. Deprem, yangın, su baskını, heyelan, salgın hastalık, seferberlik gibi afetler için diğer zorlayıcı neden gerekçesiyle yapılan başvurular için Yönetim Kurulu Kararı aranmaz.

Genel ekonomik, sektörel ya da bölgesel kriz ile dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlardan ileri gelen zorlayıcı nedenlerle ilgili Yönetim Kurulun tarafından alınmış bir karar bulunmuyorsa işverenlerce başvurular Kurum birimi tarafından reddedilir.

Bir banka daha borçları sildiğini açıkladı! O banka borçları silmesiyle ayakta alkışlandı!

Dev finans kuruluşundan kabus gibi dolar yorumu! Deprem, doları da vuracak!BAYKAR rekor sayıda yüksek maaşla personel alımı yapacak!  Lise mezunu olmak yeterli! Şartlar ve detaylar belli oldu!


Geri Dön