01 / 05 / 2024

istanbul a yapılan metrolar

istanbul a yapılan metrolar

İstanbul'da raylı sistemler 2004 yılından önce 45 kilometrelik bir uzunluğa sahipken 2013 yılında 141 kilometrelik uzunluğa ulaşıyor. Her Yere Metro, Her Yerde Metro sloganıyla yola çıkılan İstanbul'un raylı sistemleri şöyle...

Akbank'tan son dakika açıklaması geldi... İşte Akbank tarafından yapılan açıklama

Akbank tarafından nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlar hakkında açıklama yapıldı. İşte Akbank tarafından nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlarla ilgili yapılan açıklama...

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

AHBAP'a yapılan bağışlarla ilgili önemli detay

Yurtiçi ve yurtdışından yardımseverlerin bağış yaptığı AHBAP derneğine yapılan yardımlarla ilgili önemli bir detayı Vergi Uzmanı Murat Batı dile getirdi.

Memurları küplere bindiren açıklama! Yapılan zamlar yarıya indi! Haberi okuyan memurlar çılgına döndü!

Memur ve emeklilere yapılan zamların açıklanmasının ardından açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Memurları öfkelendiren ilgilendiren yeni bir açıklama daha yapıldı.

Çok önemli gelişme! Emekliye yapılan zammın ardından bu kez de bayram ikramiyeleri için açıklama geldi!

Emeklilere dün yapılan yüzde 25’lik artışın ardından umduğunu bulamayan emekliler, bugün de ilave gelen yüzde 5’lik zamla sevinirken, hükümete bir çağrı da, bayram ikramiyeleri için çağrı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamla maaşlar 4 bin 253 lira oldu. Yılın ilk dört ayında yüzde 60 olarak açıklanan enflasyon asgari ücreti eritti. Asgari ücrete ara zam tartışmalarının başladığı bugünlerde Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi.

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Merkez Bankası açıkladı: Piyasaya yapılan müdahalede 844 milyon dolar satıldı!

Merkez Bankası tarafından 1 Aralık 2021 tarihinde piyasaya yapılan müdahalede 844 milyon dolar satışı yapıldığı açıklandı.

11 maddede devre mülk müesseselerinde sıkça yapılan hatalar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede devre mülk müesselerinde sıkça yapılan hatalar" yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Kanal İstanbul'a yapılan itirazlar neler?

Cumhurbaşkanı’nın “İnadına yapacağız” açıklamasıyla bir kez daha gündeme getirdiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imar planlarının askıya çıktığını duyurduğu Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? İtirazların gerekçeleri neler?

istanbul a yapılan metrolar Haberi

istanbul a yapılan metrolar


İstanbul'da raylı sistemler!


İstanbul'da raylı sistemler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da belirttiği gibi 2004 öncesi ve sonrası diye ayrılıyor. 2004 yılından önce İstanbul genelinde 45 kilometrelik metro ağı bulunurken, 2004 yılından sonra günümüze kadar bu uzunluk 141 kilometreye çıkmıştır.


2004 öncesi İstanbul'da raylı sistemlerin ilki 1990 yılında hizmete giren ve 1,6 kilometrelik uzunluğa sahip İstiklal Caddesi Nostaljik Tramvay Hattı oluyor. Bunu 1993 yılında hizmete giren 0,3 kilometrelik hat uzunluğu ile Taksim Maçka Teleferik Hattı izliyor. 1996 yılında hizmete giren 11,2 kilometrelik hat uzunluğu ile Eminönü Zeytinburnu Tramvay Hattı, 2000 yılında hizmete alınan 8,5 kilometrelik uzunluğu ile Taksim 4. Levent Metro Hattı, 2002 yılında açılan 20,3 kilometrelik Aksaray Havalimanı Metro Hattı ve son olarakta 2003 yılında hizmete alınan 2,6 kilometrelik...