01 / 05 / 2024

İstanbul acil toplanma alanları imara mı açıldı

İstanbul acil toplanma alanları imara mı açıldı

17 Ağustos depreminden sonra belirlenen 480 acil toplanma alanının 270'i imara açıldı. Olası bir afet ya da deprem durumunda İstanbul'da yaşayanların yüzde 84'ünün barınacak yerinin olmadığı ortaya çıktı.

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

İstanbul’da toplu ulaşıma büyük zam! Yeni ve zamlı ücretler tek tek açıklandı! Acil bakın!

Mega kent İstanbul’da toplu ulaşıma büyük zam... Yeni ve zamlı ücretler tek tek açıklandı... Acil bakın...

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da acil durumda girilemeyen 9 bin 73 sokak var! Büyük depremde 91 bin bina ağır hasar görecek! Korkutan senaryo

İBB, olası büyük bir depremde İstanbul’u bekleyen senaryoları bir bir analiz etti. Çalışmaya göre, megakentte acil durumda girilemeyen sokak sayısı 9 bin 73 olarak belirlendi. İşte açıklanan o çarpıcı veriler...

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

İstanbul'da 4 bin konut acil olarak yenilenmeli!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, olası İstanbul depremi için çözüm önerilerini sıralayarak kent genelinde 4 bin binanın acil olarak yenilenmesi gerektiğini dile getirdi. 

İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanı 3,60 metrekareye çıktı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanının 1,29 metrekareden 3,60 metrekareye çıktığını söyledi.

AFAD'dan toplanma ve barınma alanları açıklaması!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), İstanbul'da 3 bin 21, Türkiye genelinde ise 18 bin 910 toplanma alanı bulunduğu açıkladı.

Toplanma alanları AVM ve gökdelen oldu!

İstanbul’da olası Marmara depremine yönelik en çok tartışılan konuların başında, deprem toplanma alanları geliyor. Peki İstanbul'un toplanma alanları ne durumda?

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

İstanbul acil toplanma alanları imara mı açıldı Haberi

İstanbul acil toplanma alanları imara mı açıldı

17 Ağustos depreminden sonra belirlenen 480 acil toplanma alanının 270'i imara açıldı. Olası bir afet ya da deprem durumunda İstanbul'da yaşayanların yüzde 84'ünün barınacak yerinin olmadığı ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri, olası İstanbul depremine yönelik çadır ve toplanma alanlarının büyük çoğunluğuna AVM ve lüks konutlar inşa edildiğini ileri sürdü. 


Türkiye yüz ölçümünün yüzde 42 si birinci derece deprem bölgesinde. Başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerin çoğu büyük deprem riski tehdidi altında. Binlerce insanın yaşamını yitirdiği 1999 Marmara depreminin ardından 2001 'de İstanbul Büyükşelıir Belediyesi Afete Yönelik Acil Eylem Planı hazırlandı. Plan, olası depremde halkın toplanacağı alanları, çadır kentlerin yerlerini, helikopter pistlerini, itfaiye ve sağlık tesislerini, acil ulaşım yollarını gösteriyordu. Planda, İstanbul'da olası bir depremde toplanma ve çadır...