08 / 05 / 2024

istanbul arsa maliyetleri

istanbul arsa maliyetleri

Gayrimenkul geliştirme şirketi Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, şirketlerin konut maliyetlerinin yarısından fazlasının arsaya harcanmasının sağlıksız bir durum olduğunu açıkladı. 

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

2023 TOKİ İstanbul arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

TOKİ İstanbul arsa kura çekimi 4 Nisan’da tamamlanırken, kura sonuçları isim listesi, e-devlet’ten erişime açıldı. İlk olarak 27 Mart tarihinde çekilmeye başlanan arsa kuraları için ayrıntılar merak konusu oldu. İşte 2023 TOKİ İstanbul arsa sonuçları isim listesi...

TOKİ İstanbul arsa kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? Hemen bakın!

TOKİ İstanbul arsa kuraları peş peşe çekiliyor! Peki TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

TOKİ İstanbul arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları peş peşe açıklandı! TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir?

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen TOKİ İstanbul arsa kura sonuçları peş peşe açıklandı. Peki TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ arsa kura sonucu nereden sorgulanır?

İnşaat sektöründe arsa maliyetleri düşürülmeli!

Kovid-19 süreci başladığından beri en çok zorlukla karşılaşan sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor. Sıfır konut stokunun erimesi ve yerine yeni konutların yapılamaması inşaat sektörünün yaşadığı zorlukları gösteriyor.

Arsa maliyetleri artıyor, malzeme fiyatları yükselişte!

İnşaat maliyetleri endeksi, Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayı verilerine göre bir önceki yıla göre yaklaşık 2020 Eylül'de yüzde 16,11 oranında arttı. 

Yatırımcılara 'ucuz arsa' formülü!

Yatırımcının önündeki en büyük engel olan arsa maliyetleri engeli kaldırıldığı zaman büyümek isteyen KOBİ’ler ve sanayiciler enerjilerini, yatırıma ve üretime harcayacak. Arsa maliyetleri sorunun çözülmesi, yatırımcıya düşük maliyetli arsa sağlanması gerekiyor.

Arsa maliyetleri yüzde 70'lere kadar çıkıyor!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, "Arsa maliyetleri yüzde 45-50’lerde, hatta bazı noktalarda yüzde 70’lere kadar çıkıyor. Oysa Avrupa'da konut projelerinde arsa payı yüzde 25’i geçmez. Mevcut konut fiyatları şu anda dipte" diyor...

Arsa maliyetleri azaltılmalı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırıdan en çok etkilenen sektörlerden birinin de inşaat sektörü olduğunu dile getirdi. 

İstanbul'da arsa maliyetleri yükseldi!

Gayrimenkul geliştirme şirketi Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, şirketlerin konut maliyetlerinin yarısından fazlasının arsaya harcanmasının sağlıksız bir durum olduğunu açıkladı. 

Isparta Belediyesi imar prangalarını söküyor!

Belediye, imar prangalarını söküyor. 3 ayrı projede 100 binden fazla dairelik konut rezervi oluşturuluyor. Atıl arsalar değerleniyor, müteahhitlik sektörünün arsa maliyetleri düşüyor. Bu durum daire fiyatlarının düşmesine de etkili olacak.

istanbul arsa maliyetleri Haberi

istanbul arsa maliyetleri

Gayrimenkul geliştirme şirketi Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, şirketlerin konut maliyetlerinin yarısından fazlasının arsaya harcanmasının sağlıksız bir durum olduğunu belirterek, "Yaptığımız imalat içindeki en büyük ham madde, arsa. Arsa maliyeti İstanbul'un merkezi noktalarında yüzde 70-80'e ulaşmış durumda." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre  Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, konut sektörünün son 10 senedir gösterdiği yüksek performansın son birkaç yıldır yavaşlamaya başladığını dile getirdi. 

Tuğsuz, kurumsal firmalar ve markalı konut üreticileri için tapu devrinden ziyade yeni satış rakamlarının önemli olduğunu aktararak, yeni başlayan projelerde tapu devirleri aynı yıl yapılamadığı için satış rakamlarının bir, iki ya da üç yıl sonra, konut teslim edildiğinde ortaya çıktığını da sözlerine ekledi. 

Tuğsuz, sektörün geçen yıl yaşadığı en büyük sıkıntının konut...