17 / 05 / 2024

İstanbul askeri birlikler

İstanbul askeri birlikler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan İstanbul ve Ankara'daki askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona erdi.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

Cevahir Yapı’nın, İstanbul Tuzla’da eski askeri arazide konut projesi inşa etmek için onay aldığı öğrenildi. Daha öncesinden söz konusu arazinin imara açılmayacağı belirtilmişti.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Samandıra Askeri Havalimanı'nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak!

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havalimanı’nın 275 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havalimanının geri kalan kısmında ne yapılacağı henüz belli olmadı...

TOKİ İstanbul Maltepe'de bulunan askeri alana sosyal konutlar yapacak

İstanbul Çekmeköy'de bulunan Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası'nın tamamen boşlatılarak Çınarköy Evleri projesi adı altında başlayan inşaat çalışmalarının ardından bir askeri kışlaya daha sosyal konut projesi yapılması kararı alındı. Proje TOKİ tarafından inşa edilecek.

Çekmeköy Taşdelen'deki askeri araziye yapılaşma izni!

İstanbul Çekmeköy'de bulunan yaklaşık 860 bin metrekarelik eski askeri alan yeni konut alanı olarak ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı plan ile  bölgede AVM, otel ve rezidans yapılabilecek. 

Beşiktaş’taki eski askeri araziye kat artışı: 5'ten 8'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen, ‘bina yükseklikleri zemin + 5 katı geçmesin’ talimatına rağmen İstanbul’un boyu uzuyor. Beşiktaş’taki eski askeri alanda kat artışı yapıldı. Kat sayısı 5'ten 8'e yükseltildi.

Tuzla'daki askeri alanın imara açılmasına tepki!

İstanbul Tuzla ilçesi Aydınlı ve İçmeler mahallelerinde yer alan askeri alanın bir bölümü yapılaşmaya açılıyor.

İstanbul’da 3 askeri alanda Millet Bahçesi mi yapılacak?

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından İstanbul’da 3 askeri alanda Millet Bahçesi yapılacağını söyledi.

Sarıyer Rumelifeneri'nde askeri arazi satışa çıkarıldı!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Sarıyer'de Rumelifeneri Mahallesi’nde bulunan 4 bin 290 metrekarelik askeri alanın satışa çıkarıldığını duyurdu.

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

İstanbul askeri birlikler Haberi

İstanbul askeri birlikler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan İstanbul ve Ankara'daki askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona erdi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık askeri arazilerin kamuya açılacağını, bunlardan bir kısmının halkın kullanımına sunulacağını söyledi.


Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığında taşınma işlemleri, ağustos ayının sonuna doğru başladı. 


Bu kapsamda Eğitim Destek Tabur Komutanlığına bağlı 62 tank ile 37 zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracı, Şereflikoçhisar'a taşındı. Tanklar, tank taşıyıcılarla birliklerinden çıkarıldı. Kışladaki malzemeler ise tırlarla taşındı. 


Komutanlıktaki 66 tank ile 43 zırhlı personel taşıyıcı da Kurban Bayramı'nın ardından demiryoluyla Burdur'daki askeri birliğe nakledilecek. 


Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki taşınma işlemleri ise tamamlandı. Buradan 40 tank, zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracının bulunduğu 110...