05 / 05 / 2024

istanbul avrupadaki şehirler arasındamı

istanbul avrupadaki şehirler arasındamı

PwC ve ULI tarafından yayımlanan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler® Avrupa 2014” Raporu’ na göre; İstanbul, gayrimenkul gelişme beklentilerinde Avrupa’ daki ilk 10 şehir arasında yer alıyor...

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

ATRAX 2023 'Mutlu Şehirler' temasıyla 12-14 Ocak'ta İstanbul Fuar Merkezi’nde!

ATRAX 2023 Fuarı, 'Mutlu Şehirler' temasıyla 12-14 Ocak tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı. Kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş kongreden konuşma yapmadan ayrıldı…

Kentsel dönüşüm akıllı şehirler için bir fırsat!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Haliç Kongre Merkezi'ndeki "4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı"nın (ICSG Istanbul 2016) açılışında, ülkelerin kendilerini yenileme arayışına girdiğini söyledi.

Dünyada en çok ziyaretçi çeken şehirler arasında İstanbul 5'nci sırada!

İngiliz Independent sitesinde yer alan analizde, Dünya genelinde yılda en çok ziyaretçi çeken şehirler listesinde Londra ilk sırada, İstanbul ise beşinci sırada yer aldı.

Kadir Topbaş: İstanbul'u turizmle kalkındırdık!

Adanada düzenlenen Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tecrübelerini aktardı. Topbaş "istanbul'a gelen 2 milyon turisti, 12 milyonun üzerine çıkardık" dedi.

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul'da gerçekleşti!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul Conrad Otel 'de gerçekleştirildi. Türkiye ve dünyanın akıllı şehirler gündeminin tartışıldığı programda, Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı..

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi. Türkiye ve dünyanın akıllı şehirler gündeminin tartışıldığı programda, Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul'da yapıldı!

Türkiye ve dünyanın akıllı şehirler gündeminin tartışıldığı etkinliğe yerli ve yabancı 100’ün üzerinde uzman konuşmacı katıldı. Zirvede kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Bayraktar'ın 'Model Şehirler' kitabında İstanbul 11. sırada!

17 Aralık soruşturmasının ardından bakanlıktan istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Model Şehirler" adını verdiği çalışmasını kitaplaştırdı. Kitapta, İstanbul 11. sırada yer aldı.

İstanbul ve diğer şehirler için “obruk” tehlikesi var!

Kuraklık barajlarımızda suyu buharlaştırdı, şehirler ırmaklardan ve çaylarda son kalan suyu içme suyu olarak çekiyor. Susuzluk artık bir gerçek, su borularından yosun kokusu geliyor, tuz kurudu ve kokuyor...

Hedef Şehirler Endeksi 2014 açıklandı! İstanbul ilk 3'te!

Dünyanın en gözde turizm kentlerine yapılan seyahatleri, ziyaretçi sayılarını ve turizm gelirlerindeki potansiyeli ele alan “Hedef Şehirler Endeksi 2014”e göre İstanbul, tüm dünyada en hızlı büyüyen turizm şehirleri arasında dikkat çekti.

Recep Bozlağan: 3'üncü havalimanı İstanbul'u havacılık merkezi yapacak!

İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, 3'üncü havalimanı ile ilgili konuştu. Recep Boğazlağan, ' 3'üncü havalimanı istanbul'u havacılık merkezine dönüştürecek ' dedi.

istanbul avrupadaki şehirler arasındamı Haberi

istanbul avrupadaki şehirler arasındamı


Türkiye’de 2012 yılında alınan, yabancıların gayrimenkul edinmesi üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması kararı özellikle Rusya, Ortadoğu ve Asya'daki yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Yatırımcılar, Avrupa’daki birincil gayrimenkul varlıklarındaki rekabet arttıkça İrlanda, İspanya gibi toparlanan pazarlara, bölgesel merkezlere ve ikincil gayrimenkule yöneliyor.


PwC ve Urban Land Institute(ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki tahminleri içeren “Emerging Trends in Real Estate® Europe  2014 -Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2014” raporunun sonuçları bugün İstanbul Swissotel’de gerçekleştirilen toplantı ile sektör temsilcileri ile paylaşıldı. Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri hem rapor sonuçlarını hem de sektördeki son gelişmeleri tartıştı. Raporun sonuçlarına göre geçen yılın gözde şehirlerinden biri olan İstanbul, birkaç sıra gerilemesine rağmen 7. sırada yer alarak yatırım için en iyi 10 şehir arasındaki yerini koruyor.  Avrupa'nın ana gayrimenkul pazarlarındaki birincil varlık...