29 / 04 / 2024

İstanbul Bakanlıklara ait arsa ve araziler

İstanbul Bakanlıklara ait arsa ve araziler

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da Bakanlığa ait arsa ve arazilere ve bunların satış ve kiralama işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

1952 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait 4 bin arsa varmış!

Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul'da belediyeye ait 4 bin arsa olduğu tespit edilmiş.

Esnafa son dakika hibe desteği! Bakanlık harekete geçiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, depremlerden etkilenen esnafın hibe desteği ve mevcut borçlarının iki sene ertelenmesine ilişkin taleplerini ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade etti.

Bakan Kurum'dan son dakika fahiş kira açıklaması! İlgili bakanlıklara başvurun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum fahiş kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, vatandaşların fahiş kira artışlarına ilişkin durumları Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve kendi bakanlıklarına bildirebileceğini dile getirdi.

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Raporda, şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacağına da değinildi.

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Bakanlığa ait binaların tahsil edilemeyen kira gelirleri TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Bakanlığa ait binaların yenileme işlemlerine ve tahsil edilemeyen kira gelirlerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar mecliste!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlığa ait binalarda dış cephe ve iç mekan yenilemeleri mecliste!

Bakanlığa ait merkez ve taşra teşkilatı binalarında yapılan dış cephe ve iç mekan yenilemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar mecliste!

İmar planında kamusal kullanım için tahsis edildiği halde bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sinpaş GYO İstanbul Sarayları projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi'nde yer alan 801 ada 21 parselde bulunan İstanbul Sarayları Projesine ait 23 adet bağımsız bölüme ilişkin değerleme raporunu yayınlandı. 

Tarım arazileri çiftçiye 10 seneliğine kiranabilecek!

Resmi Gazete'de yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait son tebliğe göre mülkiyeti hazineye ait olan tarım arazileri, çiftçiye on seneliğine kiranabilecek. 

Yalova'daki yurt inşaatında son durum ne?

Yalova Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığa ait yurt inşaatında incelemeler yaptı.

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi'nin temeli atılıyor.

İstanbul Bakanlıklara ait arsa ve araziler Haberi

İstanbul Bakanlıklara ait arsa ve araziler


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da Bakanlığa ait arsa ve arazilere ve bunların satış ve kiralama işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu önergesini 20 bakanlığa gönderdi.


Tanrıkulu'nun soruları

1. İstanbul ilinde Bakanlığınıza bağlı arsa ve araziler var mıdır? Arsa ve araziler kaç metrekaredir?


2. Bu arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve demeklere satılmış mıdır? Satıldıysa hangi usul ve esaslarla satılmıştır? Satışı gerçekleştiren Tapu Müdürlüklerinin isimleri nelerdir? Satış bedelleri, pafta ve parsel bilgileri nedir?


3.istanbul ilinde Bakanlığınıza ait arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve demeklere kiralanmış mıdır? Kiralandı ise hangi kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere ne kadar bedelle kiralanmıştır?


4.Bakanlığınız hissesinin bulunduğu arsa ve arazilerin satışları için ihaleler düzenlenmiş midir? İhale duyurulan her kamu kurumuna ait...