03 / 05 / 2024

istanbul barajları nerede

istanbul barajları nerede

İstanbul'da mevcut toplam 10 adet baraj bulunuyor. Peki İstanbul barajları nerede? İstanbul 'da barajlar doldu mu? Barajların durumu nedir? İşte baraj doluluk oranı İstanbul 2014..

İstanbul'da kaç tane baraj var?

Yaz mevsiminin gelmesi ve yağış oranlarının düşmesi ile birlikte susuz kalma korkusu kendini gösterdi. Peki 2014'te İstanbul susuz kalacak mı? İstanbul'da kaç tane baraj var? İstanbul barajları son durum nedir?

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında su seviyesi 76,25 oranında yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 118 yükseliş göstererek, yüzde 76,25 seviyesine kadar çıktı. 

İstanbul barajlarında son durum ne? 

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde başlayan ve çok etkili olan yağmurlar sonrasında gerçekleşen bu yağışların barajlara can suyu olduğu açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında yağışlarla beraber barajlardaki su seviyesi yüzde 8.77 oranında yükselerek yüzde 49.34 olarak gerçekleşti. İşte haberin detaylar

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında bir günde 'rekor' doluluk gerçekleşti...

İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlar sonucu baraj doluluk oranları yükseliş gösterdiği açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında, İSKİ verilerine göre, Alibeyköy, Büyükçekmece, Sazlıdere ve Istrancalar barajlarında önemli oranlarda doluluk meydana geldiği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları..

İstanbul barajları alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 21’e düştü

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 21,01'e kadar geriledi. Son dönemde yağmurların yağmaması ve kurak bir dönem geçirdiğimiz son zamanlarda barajlarda alarm veriyor. İşte haberin ayrıntıları...

Bab İstanbul'da konut fiyatları ne kadar? Bab İstanbul projesi nerede?

Oliv Yapı ve RealGroup imzasıyla yükselen Bab İstanbul projesinde konut satışları devam ediyor. Peki Bab İstanbul'da konut fiyatları ne kadar? Bab İstanbul projesi nerede?

As Concept konum: As Concept İstanbul Projesi nerede? 

As Yapı tarafından hayata geçirilen "As Concept İstanbul" projesinde satışlar devam ediyor. Peki, As Concept İstanbul Projesi nerede? As Concept evleri ne zaman teslim edilecek?

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü, yüzde 45,80 verisine ulaşıldı. Bu durum, kuraklığın  habercisi olarak kabul edildiğinden İSKİ su tasarrufu çağrılarına başladı. 10 yılın en kritik su sıkıntısının yaşanması tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Farklı ilçelerde ölçüm yapılan ölçüm detayları…

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ çekilişi ne zaman? TOKİ İstanbul 2022 nerede yapılacak?

TOKİ İstanbul kura çekilişi büyük bir merakla beklenmektedir. Özellikle İstanbul Avrupa Yakası çekiliş tarihlerine dair aramalar hız kazandı. İşte detaylar!

2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak?

TOKİ sosyal konutların ilk temelleri atıldı. Bu haberden sonra TOKİ İstanbul’a başvuranlar, 2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak? şeklinde sorulara yanıt arıyor. İşte o detaylar!

2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak?

TOKİ sosyal konut başvuruları ve onun adı altında bulunan İlk İşyerim ile İlk Evim Arsa başvuruları gündemde yer alıyor. İstanbul’dan ev almak isteyenler, 2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak? sorusuna yanıt arıyor.

TOKİ İstanbul arsaları nerede? TOKİ arsa başvurusu e-devletten yapılıyor mu?

TOKİ İstanbul arsalarının nerede olduğu merak ediliyor. Bu yüzden TOKİ İstanbul arsaları nerede? TOKİ arsa başvurusu e-devletten yapılıyor mu? soruları sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Tema İstanbul 2 nerede? Lokasyon bilgisi!

Tema İstanbul 2 nerede sorusunun yanıtı ve lokasyon bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte Tema İstanbul 2 nerede sorusunun yanıtı ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

istanbul barajları nerede Haberi

istanbul barajları nerede

Baraj doluluk oranı İstanbul 2014!

İstanbul'da; Ömerli Barajı, Terkos Barajı, Darlık Barajı, Büyükçekmece Barajı, Alibey Barajı, Istrancalar Barajı, Sazlıdere Barajı, Kazandere Barajı, Elmalı Barajı ve Pabuçdere Barajı olmak üzere mevcut toplam 10 adet baraj bulunuyor.


İstanbul barajları nerede?

Alibey  Barajı

Barajın Yeri  Eyüp-İSTANBUL

Akarsuyu  Alibey  Deresi

Amacı  İçme ve Kullanma suyu+T

İnşaatın (başlama-bitiş) yılı  1966-1972

Gövde dolgu tipi  Zonlu toprak dolgu

Gövde hacmi 2 hm3

Yükseklik (talvegden) 28 m

Normal su kotunda göl hacmi  34,87 hm3

Normal su kotunda göl alanı 21,4 km2


Ömerli Barajı

Barajın Yeri Beykoz -İSTANBUL

Akarsuyu Riva Deresi

Amacı İçme ve kullan..suyu temin

İnşaatın (başlama-bitiş) yılı 1968-1972

Gövde dolgu tipi Zonlu toprak dolgu

Gövde hacmi