18 / 05 / 2024

İstanbul Belediye Yenikapı projeleri

İstanbul Belediye Yenikapı projeleri

İstanbul Uluslararası Fuar Merkezi'nin kurulması planlanan Yenikapı 1976 yılında turistik bölge olması için planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Kanal İstanbul Bülent Ecevit'in mega projesi mi?

İlk olarak 1994’te gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Kanal İstanbul'u 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanı adayı olan Necdet Özkan hazırladı, Bülent Ecevit de açıkladı. Bilim insanlarının Ecevit'i ikna etmesiyle proje rafa kaldırıldı.

İstanbul'da devam eden metro inşaatları ve açılış tarihleri!

İBB, ulaşıma çare olabilmek için metro inşaatlarına devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapımı devam eden metro inşaatları hakkında bilgi paylaşıyor.

İstanbul'da kentsel dönüşüm maliyeti 500 milyar TL!

Avcılar Kentsel Dönüşüm Bölgesi’nde inceleme yapan İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yaklaşık 500 milyar TL mal olacağını söyledi.

Genco Erkal'dan Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul desteği!

Usta sanatçı Genco Erkal, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul itirazları sebebiyle soruşturma açılmasına tepki gösterdi. 

Murat Kurum: Kanal İstanbul bağımsızlık projemizdir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son günlerde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma ile yeniden gündem olan Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum Kanal İstanbul'un bağımsızlık projesi olduğunu dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan deprem konseyi çağrısı!

İstanbul Belediye Başkanı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Piyalepaşa Konutları anahtar tesliminde deprem konseylerinin kurulması yönünde çağrıda bulundu.

Yenikapı'ya yapılacak limana 8-9 gemi yanaşabilecek!

Cumhur İttifakı AK Parti İBB Başkan adayı Yıldırım, "İstanbul'da Yenikapı'ya yapacağımız turistlere hitap edecek limana 8-9 gemi birden yanaşabilecek" dedi...

Binali Yıldırım: Kanal İstanbul bu sene başlayabilir!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Kanal İstanbul'un finanasmanında bir sorun yok. Rant projesi diye iddialar vardı bu doğru değil. Proje her an başlayabilir'' diye konuştu.

İstanbul'da 30-50 bin acilen dönüşüm gereken binalar var!

AK Parti İstanbul Belediye Başkanı Binali Yıldırım Habertürk'te soruları yanıtladı.Yıldırım, "İstanbul'da ciddi anlamda depremsel dönüşüm ihtiyacı var. Acil olarak 30-50 bin arasında yapının dönüştürülmesi gerekiyor" dedi...

Ekrem İmamoğlu Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek!

18 Mart Pazartesi günü (bugün), saat 19:00’da CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe Mandıra Caddesi üzerinde Fikirtepe mağdurlarını ziyaret edecek.

İstanbul’da silüeti bozacak işlere direneceğim!

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım: Yıldırım, dikey yapılaşma için “Silüeti daha da kötüleştirecek işlere direneceğim.” dedi.

Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı geliyor!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı yapacağız. Ordan gelen turistleri doğru Tarihi Yarımada'ya çıkaracağız ve oralarda para harcamasını sağlacağız" dedi...

Galatasaray Adası ne olacak?

Galatasaray Kulübü ile ada işletmesi arasındaki inatlaşmalar sonunda çöplüğe dönen Boğaz’ın incisi Galatasaray Adası, turizme darbe vuruyor. İstanbul belediye başkan adaylarının, Galatasaray Adası'nı kurtarmak için planları merak ediliyor.

İstanbul Belediye Yenikapı projeleri Haberi

İstanbul Belediye Yenikapı projeleri

İstanbul'da 1976 yılında Yenikapı'nın turistik bölge olması planlanmış... Yenikapı ile Kumkapı arasında geniş bir bölgede uygulanacak, Yenikapı Turizm Kompleksi adlı projeyle İstanbul Belediyesi yılda 800 milyon lira gelir sağlayacakmış.


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; dönemin İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, proje için Strasbourg ve Paris'te Avrupa Konseyi ve UNESCO uzmanlarıyla görüşmeler yapmış...


Haberin devamı için...