02 / 10 / 2024

istanbul belediyesi bina dayanıklılık başvuruları 

istanbul belediyesi bina dayanıklılık başvuruları 

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bağcılar'da olası İstanbul depremi nedeniyle binalar için dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı.

1934 yılında İstanbul Belediyesi Taksim Stadı'nın hisselerini almak için harekete geçmiş!

1934 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim Stadı'nın Şeref Bey'deki hisselerini satın almak için harekete geçmiş.

İstanbul Belediyesi yol inşaatları için 1936 yılından 1939'a kadar toplam 1 milyon 400 TL harcamış!

1941 yılında İstanbul Belediyesi 1936 yılından 1939 yılına kadar yol inşaat faaliyetleri için harcadığı giderlerin istatistiklerini hazırlamış.

1942'de İstanbul Belediyesi Taksim'deki mezarlık arsalarını ihaleden satmış!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda belediyeye ait olan mezarlık arsalarını satışa çıkarmış.

1940 yılında İstanbul Belediyesi inşaat projelerini denetlemiş! Yolsuzluk yapanlar cezalandırılmış!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, belli başlı bölgelerde yapılan yeni inşaat projelerini denetlemiş. Yolsuzluk yapan bir çok inşaat sahibi ise cezalandırılmış.

1941 yılında İstanbul Belediyesi Çamlıca Tepesi'ni satın almak istemiş!

1941 yılında İstanbul Belediyesi Çamlıca Tepesi'ni satın almaya karar vermiş. 

1957'de İstanbul Belediyesi 60 milyon değerinde arsa satmış!

1857 yılında İstanbul Belediyesi, istimlak bedelleri ve şehre ait diğer meselelerden dolayı biriken borçlarını kapatabilmek için 60 milyon liralık arsa satışına karar vermiş.

1952 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait 4 bin arsa varmış!

Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul'da belediyeye ait 4 bin arsa olduğu tespit edilmiş.

1933 yılında İstanbul'da 40 bin arsa, 140 bin bina varmış!

1933 yılında İstanbul Belediyesi tarafından İstanbul'daki bina ve arsaların sayısı tespit edilmiş. Verilere göre İstanbulda 40 bin arsa 140 bin bina varmış.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

İstanbul'da bina tarama sistemi yavaş mı işliyor? Deprem kapıda, İstanbullular haber bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz verdiği bina tarama hizmetine 160 bin başvuru geldi. Ancak bazı vatandaşlar, başvurularına geri dönüş olmadığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Üsküdar Belediyesi, bina ve arsa satıyor! Fiyatı gören inanamadı! İhalesi 13 Nisan'da!

Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Ahmediye ve Altunizade mahallelerinde yer alan bina ve arsayı satıyor. Peki Üsküdar'daki bina ile arsanın fiyatları ne kadar? 

Üsküdar Belediyesi, 220 milyon TL'lik bina ve 60 milyon TL'lik arsa satacak!

Üsküdar Belediyesi, ek bütçe teklifi hazırladı ve belediye meclisine sundu. Ek bütçenin, 220 milyon liralık bina ve 60 milyon liralık arsa satışlarından karşılanacağı açıklandı...

istanbul belediyesi bina dayanıklılık başvuruları  Haberi

istanbul belediyesi bina dayanıklılık başvuruları 

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında İstanbul Bağcılar'da binalarda dayanıklılık testi için başvurularda artış yaşandı. Bağcılar Belediyesi'nde yer alan habere göre; Bağcılar vatandaşı30 Ekim’den bugüne kadar geçen 50 günlük süre içinde Bağcılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’ne 300 başvuru yaptı. 

Binalara tahribat verilmiyor 

Talepler doğrultusunda Kentsel Tasarım Müdürlüğü yapı uzmanları tarafından binanın betonlarından karotla numune alınıyor. Alınan numuneler belediyenin Yapı ve Zemin Laboratuvarına götürülerek buradaki makinelerde basınca tabi tutuluyor. Basınca dayanamayan karot örnekleri kırılıyor. Bir günde tamamlanan testler sonucunda hazırlanan raporda, evin depreme dayanıklı olup olmadığı sonucu çıkıyor. Yapılan deprem testi işlemi sayesinde binanın ana taşıyıcıları, betonarme parçaları ve inşaat malzemeleri üzerinde direnç ölçümleri, basınç ölçümleri ve kalite ölçümleri yapılıyor. Deprem yönetmeliğine göre C25’in altındaki kolonlar riskli gruba giriyor....