23 / 07 / 2024

İstanbul Belediyesi hakkında bilgi

İstanbul Belediyesi hakkında bilgi

1959 yılında Saraçhane'de inşası devam eden İstanbul Belediye Sarayı, 3 milyonluk şehre göre inşa ediliyormuş. 8 kat olarak inşa edilen Belediye Sarayı, 15 milyon liraya mal olacakmış.

1959 yılında Araba Vapuru İskelesi Harem'e nakledilecekmiş!

1959 yılında Kadıköy'de bulunan Araba Vapuru İskelesi Harem'e nakledilecekmiş. Boşalacak yere ise en az 5 bin kişilik yolcu iskelesi yaptırılacakmış. Kurulacak iskele Altıyol'dan da görülecekmiş.

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın! 7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika!

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın!  7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika açıklaması resmen geldi!..İşte bütün ayrıntılar...

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken aynı zamanda bu kişilere işlem yasağı da getirildi. İşte o isimler...

Kanal İstanbul: Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatılması neden tartışma yarattı?

İçişleri Bakanlığı'nın Kanal İstanbul projesini eleştiren afişler sebebiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlattığı inceleme gündeme oturdu. Hukukçular da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu’ndan Soylu hakkında suç duyurusu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili 27 konuda soruşturma izni veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve müfettiş Arif Yıldırım hakkında suç duyurusu yaptı. Suç duyurusunu İmamoğlu'nun avukatı gerçekleştirdi...

Akiş GYO'dan Erenköy'deki gayrimenkul davası hakkında açıklama!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Çiftehavuzlar Mevkii, 106 Pafta, 1435 Ada, 39 Parsel'de kain taşınmaz hakkında Akiş GYO tarafından açıklama geldi.

İstanbul Havalimanı işçileri hakkında iddianame hazırlandı!

Talepleri yerine getirilsin diye eylem yapan ve daha sonra gözaltına alınan İstanbul Havalimanı işçileri hakkında iddianame hazırlandı...

Kalamış sahili çalışmaları hakkında soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Kadıköy ilçesi sınırlarında yer alan Kalamış sahilinde yapılan çalışmalar meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sahil hakkında Bakan Özhaseki'ye 6 soru sordu..

Hazineye ait taşınmaz mallar hakkında kanun teklifi verildi!

İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve 13 Milletvekili, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi..

Kentsel dönüşüm süreci hakkında bilinmeyenler!

İstanbul’da, zamanla olması gerekenden daha büyük, aşırı ve sağlıksız bir yığılma gerçekleşti. Gür Law Hukuk Bürosu ortaklarından Sena Apak, Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci hakkında bilinmeyenleri anlattı.

4 ildeki 5 yapı denetim şirketi hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Niğde'deki 2, İstanbul, Isparta ve Ağrı'daki yapı denetim firması hakkında geçici durdurma kararı verdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Deniz GYO'nun ortaklık aleyhine davası hakkında açıklama!

Deniz GYO bildirimi 22.08.2016 tarihinde yapılan, şirket aleyhine İstanbul 19.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2016/299 Esas sayılı dosya ile açılan dava hakkında bilgilendirme yaptı.

Fatih Belediyesi'ne sit alanında inşaattan dolayı soruşturma mı açılacak?

İstanbul’da tarihi surların dibinde yer alan, 1500 yıllık Yedikule Bostanları şantiye alanına çevrildi. Arkeologlar, Fatih Belediyesi hakkında sit alanında izinsiz inşaat yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasını talep etti.

Vasip Şahin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Nişantaşı Anadolu Lisesi, Köse Raif Paşa Köşkü, Şeker Han, Bayrampaşa Eğitim Kompleksi ve İstanbul Ticaret Odası Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İstanbul Belediyesi hakkında bilgi Haberi

İstanbul Belediyesi hakkında bilgi

Belediye Sarayı 3 milyonluk bir şehre göre inşa ediliyor.


Meclis salonunda 1.200 aza oturabilecek.


  Uzun zamandan beri inşaatına devam edilmekte olan Belediye Sarayı'nın merasim salonu martta bitirilerek faaliyete geçirilecek, bürolar bloku ise en geç haziranda açılacaktır.

  Asansör, telefon santralı Avusturya'ya sipariş edilmiştir. Yapılan hesaplara göre, yeni Belediye Sarayı 15 milyon liraya mal olacaktır. Meclis salonu 1.200 kişilik olarak inşa edilmektedir. Buna sebep, şehrin nüfusunun artması ve ileride Belediye Meclisi azalarının sayısınında buna göre çoğalması ihtimalidir. Şimdiki vaziyette salonun genişliği şehir nüfusunun 3 milyona çıkacağına göre hesaplanmıştır. 

  Bütün büroların masaları, dolapları çelikten yapılmıştır. Garaj iki katlı ve Belediye'nin her türlü vesaitini alabilecek genişliktedir. 

  Bu arada sarayın kokteyl salonu, bekleme salonu, lokantası da bulunacaktır. 8 katlı binanın Belediye Reisi'ne ayrılan kısmı da...