06 / 05 / 2024

İstanbul belediyesinin oteli

İstanbul belediyesinin oteli

1945 yılında İstanbul Belediyesi Taksim'de büyük bir otel yaptırmaya karar vermiş. 2. Dünya Savaşı sonrası şehre çok sayıda turist geleceğini ancak yetecek kadar otel bulunmadığını düşünmüşler.

İBB tarafından açılışı yapılan Büyükada Oteli'nin fiyatı ortaya çıktı! Bakın gecelik ücreti ne kadarmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Orman Bakanlığı'nca satışa sunulan Adalar'daki bir tesisi satın alarak, İstanbulluların ve turistlerin kullanımına açtı. Peki, Büyükada Oteli'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Beyoğlu'ndaki Hilton Garden Inn Oteli’nin imar planı iptal edildi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Sütlüce Mahallesi’ndeki inşaatı sırasında etrafında yer alan binalara verdiği zararla tartışmalara sebep olan Hilton Garden Inn Oteli’nin parseliyle ilgili imar planı değişikliği yargı tarafından iptal edildi. 

Hbe Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yeni Sefa Oteli İstanbul Şubesi açıldı!

Hbe Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yeni Sefa Oteli İstanbul Şubesi bugün Küçükçekmece’de  şlyon bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dmir tarafından kuruldu.

Hbe Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yeni Sefa Oteli İstanbul Şubesi açıldı!

Hbe Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yeni Sefa Oteli İstanbul Şubesi bugün Küçükçekmece'de 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Demir tarafından açıldı.

Torunlar GYO'dan 'Hilton Mall of İstanbul Oteli' açıklaması!

Mall of İstanbul bünyesinde yer alan Hilton Mall of İstanbul bugün itibariyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Torunlar GYO, yeni oteli hakkında açıklama yaptı...

Mar Yapı, Divan Suites İstanbul G Plus Oteli’ni sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Divan Suites İstanbul G Plus Oteli, Mar Yapı tarafından sağlık çalışanlarının hizmetine sunuldu. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, "Sağlık çalışanlarının ev konforunda dinlenmesi ve moral bulması bizler için çok önemli" dedi...

Sofitel Taksim'de otel açmaya hazırlanıyor!

Sofitel, Türkiye’deki ilk otelini Taksim’de açacak. Yatırımı ve inşaatı Tuna tarafından tamamlanan, işletmesi ise Accor Grubu bünyesindeki Sofitel tarafından yapılacak olan Sofitel İstanbul Taksim Oteli, 33’ü süit olmak üzere toplam 203 odayla hizmet verecek…

Aydın Doğan, Hilton İstanbul Bosphorus Oteli satıyor!

Hilton İstanbul Bosphorus Oteli'ni Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 255.5 milyon dolara satın alan iş insanı Aydın Doğan, 500 odalı oteli satışa çıkardı.

Ankara Gimart Outlet'in oteli ihaleye çıkıyor!

Anadolu Bulvarı ile İstanbul Yolu'nun kesiştiği bölgede 140 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirilen Gimart Outlet'in oteli ihaleye çıkıyor. 

Aremas, RE360'ın ana sponsoru oldu!

Four Seasons İstanbul Bosphorus Oteli’nde, 5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan RE360'ın ana sponsoru Aremas oldu...

Otel yatırımları ertelendi!

Turist sayısındaki düşüş ve turizmdeki kötüye gidiş otel yatırımlarını etkiledi. Yatırımlar ertelenirken oteller kapanmaya başladı. Hilton ve Sabancı Holding'in İstanbul'daki oteli Hilton Parksa 30 Haziran'da kapanacak.

Conrad Türkiye’nin en iyi oteli seçildi!

Türkiye’nin en iyi oteli ödülünü alan Conrad İstanbul Bosphorus’un Genel Müdürü Andreas Jersabeck, başarıyla ilgili açıklama yaptı.

Fitch, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kredi notunu ve görünümünü teyit etti.

İstanbul belediyesinin oteli Haberi

İstanbul belediyesinin oteli

Taksim'de büyük bir otel

Belediye bu hususta incelemelere başladı.


Belediye, harbin sonunda İstanbul'a çok miktarda seyyah geleceğini ve yetecek kadar otel bulunmadığını düşünerek büyük bir otel yaptırılmasına karar vermiştir. Otel, Taksim Meydanı'nda İstanbul Kulübü ile yanındaki binaların yerinde yapılacaktır. Bu binalar kamulaştırılacaktır. Bunun için icap eden paranın nasıl temin edileceği araştırılıyor.


Akşam Gazetesi 2 Nisan 1945


Abdullah Kutalmış...