15 / 05 / 2024

İstanbul bina analizi

İstanbul bina analizi

Deprem uzmanı Prof. Dr. Erdal Şafak, İstanbululara deprem uyarısında bulundu. Şafak, “Önümüzdeki 30 yıl içerisinde yüzde 60 ihtimalle İstanbul’da 7’nin üstünde bir deprem bekleniyor'' diye konuştu.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Halk GYO Şişli Bina değerleme raporunu yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyünde yer alan İstanbul merkezli 'Şişli Bina'nın 2015 yıl sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte rapor...

Halk GYO Beşiktaş Bina değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., şirket portföyünde yer alan İstanbul merkezli "Beşiktaş Bina"nın 2015 yıl sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte rapor...

Halk GYO Etiler Bina değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., şirket portföyünde yer alan İstanbul merkezli "Etiler Bina"nın 2015 yıl sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte rapor...

Halk GYO, Nişantaşı Bina değerleme raporunu açıkladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., şirket portföyünde yer alan İstanbul merkezli "Nişantaşı Bina"nın 2015 yıl sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte rapor...

Sarıyer'de 7.1 milyon TL'ye satılık bina ve arsa!

İstanbul Sarıyer İlçesi'nde yer alan bina ve arsa İstanbul 10. İcra Daire tarafından 7 milyon 197 bin TL bedelle açık artırma usulüyle ihale edilecek.

İstanbul’da 6 ayda 80 bin 393 bina ruhsatı verildi!

Şantiyeye dönüşen İstanbul’da yılın ilk 6 ayında 80 bin 393 bina ruhsatı verildi. Bu inşaatlarda şu anda 4 bin-4 bin 500 vinç çalışıyor. Kule vinçler megakentte her gün 8 bin ton ile 45 bin ton arasında inşaat malzemesini kaldırıyor...

Silivri'de icradan 4.9 milyon TL'ye satılık bina!

Silivri 1. İcra Dairesi tarafından, İstanbul İli, Silivri İlçesi'nde bulunan bina satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 4 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Levent'te icradan 20 milyon TL'ye satılık bina!

İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından, İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Levent mevkiinde bulunan bina satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 20 milyon 100 bin TL olarak belirlendi.

Güneş Gökay Eğitim Danışmanlık ve Profesyonel Bina Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Gökay Eğitim Danışmanlık ve Profesyonel Bina Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi, Emine Kasarcı tarafından 10 bin TL sermaye ile, 11 Eylül'de İstanbul Ümraniye'de kuruldu.

1936 yılında İstanbul'da bina inşaatı azaldı!

1936 yılında İstanbul'da bina inşaatı son zamanlarda azalmış. İnşaatların şahsi teşebbüslerle yapılması, inşaat malzemelerinin pahalılığı ve faiz oranlarının yüksek olması inşaatların pahalıya mal olmasına sebep oluyormuş.

Üsküdar'da icradan 3.8 milyon TL'ye satılık bina!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi'nde bulunan bina İstanbul Anadolu 10.İcra Dairesi tarafından 2 Kasım 2015 günü saat 12:00 ile 12:10 arasında açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Nizamettin Zorgül: 136 bina için riskli yapı analizi yaptık!

Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Zorgül: “136 bina için riskli yapı analiz yaptık” dedi. Başkan Altınok Öz’ün deprem dönüşümü konusunda Kartal’ı oldukça önemli bir konuma taşıdığını ifade etti.

İstanbul bina analizi Haberi

İstanbul bina analizi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnşaat Mühendisliği Topluluğu, “Mühendislerin Gözünden Deprem” konulu seminer gerçekleşti. Seminerde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Şafak ve OMÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Azer Arastunoğlu Kasımzade ortak bir sunum yaptı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, seminerin açılış konuşmasını yapan OMÜ İnşaat Mühendisliği Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Mişeli, “Büyük can ve mal kayıplarına neden olan depremleri geçmişte bırakmak için her türlü çabayı göstermek, geleceğin inşaat mühendisleri olacak bizlerin milletimize ve insanlığa olan borcudur” ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK DEPREM İSTANBUL'DA OLACAK''

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erdal Şafak’ın sunumunu yaptığı seminerde,  deprem hareketlerinin sebepleri, Türkiye ve İstanbul için deprem tehlikesi...