25 / 07 / 2024

İstanbul bira fabrikası

İstanbul bira fabrikası

İstanbul ilinde bulunan bir bira fabrikasına ait binanın bulunduğu alanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1954'te İstanbul'a takma evler fabrikası girişimi! 

1954 yılında Emlak Kredi Bankası Genel Müdürü, Almanya'ya giderek, İstanbul'a takma ev fabrikasının kurulması için anlaşma yapmış.

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

İstanbul'un en değerli bölgesinde önceden kamyon fabrikası olan araziye inşa edilen Çiftçi Towers'ın akıbeti mük sahiplerini zora soktu. 2011 yılında yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Çiftçi Towers’ın yapım şirketi Çiftçi Gayrimenkul iflas etti.

 Bomonti Fabrikası'nın  Diyanet'e tahsis işlemi iptal edildi!

İstanbul 12'inci idare Mahkemesi, yıkılan Bomonti Fabrikası'na ait depoların  Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilme kararını iptal etti.

Küçükçekmece'deki Polimer Plastik fabrikası 83.8 milyon TL'ye icradan satılıyor!

T.C. Küçükçekmece 1. İcra Dairesi, İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Safra Mahallesi, 0 ada 3799 parselde yer alan Polimer Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasını 83 milyon 860 bin TL'ye satıyor...

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası için kamulaştırma talebi!

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası geçtiğimiz günlerde 70 milyon TL'den satışa çıkarılmıştı. Satış kararını eleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, fabrikanın kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı!

İstanbul Küçükçekmece'de 19. yüzyılda inşa edilen Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası satışa çıkarıldı. Fabrika için 70 milyon TL bedel belirlendi. 

Murat Kurum'dan Bomonti Bira Fabrikası açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bomonti Bira Fabrikası’nın yıkılmasına yönelik soruları yanıtladı. Kurum, fabrika yıkımının söz konusu olmadığını belirtti.

Bağcılar İSMEK binası Diyanet'e devredildi!

İstanbul’da, bira fabrikası arazisi ve Heybeliada’daki sanatoryumun ardından 11 yıldır kurs merkezi olan bina da Diyanet İşleri’ne tahsis edildi.

İstanbul'da bira fabrikasının Diyanet İşleri'ne devredilmesi TBMM'de!

İstanbul ilinde bulunan bir bira fabrikasına ait binanın bulunduğu alanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası yıkılıyor!

Şişli'de bulunan tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkımı başladı. İstanbul'un 130 yılına tanıklık eden binanın yerine dini kültür merkezi inşa edilecek. 

DÇT Demir Çelik Fabrikası yok olmanın eşiğinde!

İki kardeş arasındaki kavga, İstanbul Arnavutköy’deki 200 milyon lira cirolu DÇT Demir Çelik Fabrikası’nı yok olmanın eşiğine getirdi.

Balıkesir'de 10 milyon TL'ye icradan satılık domates işleme fabrikası!

İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi Müdürlüğü, Balıkesir ili, Altıeylül ilçesi, Ovaköy Mahallesi 2143, 144 ve 145 parselde yer alan domates işleme ve depolama fabrikasını 10 milyon 44 bin 361 TL'ye icradan satıyor...

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

İstanbul bira fabrikası Haberi

İstanbul bira fabrikası

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul ilinde bulunan bir bira fabrikasına ait binanın bulunduğu alanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanrıkulu, ''İstanbul Şişli'de, adını verdiği semtte bulunan Bomonti Bira Fabrikasının ikinci bölümü Diyanet İşleri Başkanlığının yeni ihtiyaçlarına cevap verecek binalarla yer değiştirmek üzere adeta kentin belleğinden silinerek yıkılmaya başlanmıştır'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1. Endüstriyel miras ve bir kentin belleğini oluşturan yapılardan biri olan Bomonti Bira Fabrikası Diyanet İşleri Başkanlığına hangi ihtiyaç ve gerekçelerle devredilmiştir? 

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Bomonti Bira Fabrikasının bulunduğu yeri hangi ihtiyaç ve kriterler doğrultusunda belirlemiştir? 

3. 2002- 2020 yılları arasında yıllar bazında 22 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde...