istanbul boğazı 1941 Haberi
Haberin devamı için tıklayın! Abdullah Kutalmış Mızrak'ın Emlakta Nostalji haberleri için...
İstanbul Boğazı'nda birbirine bitişik ev inşa etmek, 1941 yılında yasaklandı... İşte dönemin gazetelerinde yayımlanan o haber ve Emlakkulisi.com'un tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın yazısı...
1941 yılında, Boğaz'ın yeni planına göre bu tarihten itibaren bahçesiz ve birbirine yapışık ev yapılmamasına ve evlerin 2 katı geçmemesine karar verilmiş.
İstanbul Boğazı'ndaki 366 yalıdan 100'e yakını yeni alıcılarını bekliyor. İçlerinde ilk sırayı, 6 milyar TL istenen Bebek'teki bir yalı çekiyor.
İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü'nün 18 Kasım 2024 tarihinde yapacağı “yıkım ihalesi” Sarıyer'de tedirginliğe neden oldu. Peki İstanbul Boğazı'ndaki hangi binalar yıkılacak?
İstanbul Boğazı'nın kaptan köşkü olarak nitelendirilen, Çengelköy; Boğaziçi'nin Anadolu yakasında Beylerbeyi ile Vaniköy arasındaki koyda bulunan villanın kirası dudak uçuklattı.
İstanbul Boğazı'ndaki kirası 2 milyon liraya kadar ulaşan evler büyük talep görüyor. Kiralık daireler daha ilana çıkar çıkmaz kapış kapış gidiyor. Peki bu evleri kimler kiralıyor?
1941 yılında Boğaz'ın yeni planına göre, Boğaz'da birbirine bitişik ev ve iki kattan fazla ev yapılmasına izin verilmeyecekmiş.
İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yer alan 40'tan fazla yalı satılık durumda. Son dönemde daha çok ‘Baba yalı’ denilen fiyatı 100 milyon dolara kadar yükselen üst segment ile ‘yalıcık’ denilen fiyatı 6-16 milyon dolar arasında değişen alt segment yalılar satış bekliyor. İşte detaylar...
İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...
1941 yılında Boğaz manzaralı evlere talep artmaya başlamış ve Boğaz'daki evlerin kira bedellerinde yükselişler görülmüş.
Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...
Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti.
Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu.
Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat
Haberin devamı için tıklayın! Abdullah Kutalmış Mızrak'ın Emlakta Nostalji haberleri için...