04 / 05 / 2024

İstanbul çevre planı

İstanbul çevre planı

İstanbul’un en yeşil şehir olma yolunda ilerlemesi için kentsel dönüşüm sürecinde, çok geç olmadan hemen bir Çevre Strateji Planı oluşturulması gerekiyor. 

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı TBMM gündeminde!    

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arnavutköy ve Esenyurt 1/100000 ölçekli plan değişikliği askıda!

Arnavutköy ve Esenyurt İlçeleri 1/100000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı Özel Endüstri Bölgelerine İlişkin 25.09.2020 tasdik tarihli Plan değişikliği askıya çıktı.

Kanal İstanbul'a çevre nüfus ve yatay mimari ayarı!

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda değişiklikler yapıldı. Proje çevresinde 500 bin nüfuslu yatay mimarili konutlar dışında yapılaşmaya izin verilmeyecek. İki yakada yeşil koridor yapılacak...

Koç’un Riva'daki Golf Sahası için yeni plan!

Beykoz'da hayata geçirilecek Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi'nin arazisindeki imar problemleri nedeniyle proje gecikme yaşandı. Bunun üzerine hazırlanan yeni planı da İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dün askıya alındı...

Tekirdağ'ın çevre planı masaya yatırıldı!

1/100000 ve 1/25000 ölçekli Tekirdağ Çevre Düzeni Planı toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Anakent Planlama A.Ş yetkilileri katılanları çevre düzeni planı hakkında bilgilendirdiler ve katılanların sorularını cevaplandırdılar.

Trabzon'da çevre düzeni planı toplantıları başlıyor!

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un Büyükşehir olmasından sonra Haziran 2015'ten itibaren tüm il sınırlarını kapsayan çevre planı çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki haftadan itibariyle ilçe belediyeleri ile toplantılar yapılacağını söyledi.

Adım İstanbul ödeme planı!

Adım İstanbul ödeme planı kapsamında lansmana özel fırsatlar devam ediyor. Konutların 2018 yılının başında teslim edileceği proje İntaya, EYG ve İntes Ortaklığı tarafından inşa ediliyor.

Piyalepaşa İstanbul ödeme planı!

Piyalepaşa İstanbul ödeme planı kapsamında 24 ay vade farksız taksit imkanı sağlanıyor. Piyalepaşa Gayrimenkul imzası ile yükselen proje Beyoğlu Hacıhüsrev bölgesinde hayata geçiriliyor.

Atakent Tema İstanbul ödeme planı!

Atakent Tema İstanbul ödeme planı kapsamında banka kredisi kullanılabiliyor. Hemen teslim edilen projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor.

Halkalı Tema İstanbul ödeme planı!

Halkalı Tema İstanbul ödeme planı kapsamında banka kredisiyle vade imkanı sunuluyor. Artaş, Öztaş, Mesa, Kantur tarafından inşa edilen projede 3 bin 531 adet konut bulunuyor.

Vira İstanbul ödeme planı!

1.156 adet daire ve 38 cadde mağazasından meydana gelen Vira İstanbul'da metrekare fiyatları 3.100 TL'den başlıyor. İşte, Vira İstanbul ödeme planı!

Kayaşehir Adım İstanbul ödeme planı!

Kayaşehir Adım İstanbul ödeme planı kapsamında banka kredisi kullanılabiliyor. Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilen projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçeneklerine yer veriliyor.

Royal İstanbul ödeme planı!

Royal İstanbul ödeme planı kapsamında 40 ay 0 faiz avantajı sağlanıyor. Teslimlerin 2017 yılında yapılması planlanan projede yaklaşık 1.000 adet daire hayata geçirilecek.

İstanbul çevre planı Haberi

İstanbul çevre planı

Londra, 2050 Çevre hedefleri için vizyon ortaya koyan stratejik planda, yeşil alanların arttırılması, atık yönetimi gibi konulara odaklandı... 

Dünya Gazetesi serbest kürsü yazarı Emre Ilıcalı bugünkü köşe yazısında''Londra dünyanın en yeşil şehri olma yolunda peki ya İstanbul?'' başlıklı yazısını kaleme aldı.


Ülkemiz siyasi ve ekonomik gündemle çalkalanmaya devam ederken, dünyada sürdürülebilir yaşam ve kentler adına farklı konular öne çıkıyor. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan önderliğinde geliştirilen Londra Çevre Stratejisi Dokumanı (London Environment Strategy) gibi… Londra’nın 2050 Çevre hedefl eri için vizyon ortaya koyan stratejik planda, havanın kirliliğinin azaltılması, yeşil alanların arttırılması, atık yönetimi ve iklim değişikliğine yönelik olumsuz etkilerin azaltılmasına odaklanılmış. 2050 yılına gelindiğinde Londra’nın sıfır karbon salımına sahip bir şehir olması ve en az %50 yeşil alana sahip olması...