22 / 05 / 2024

İstanbul civarındaki tatil yöreleri

İstanbul civarındaki tatil yöreleri

TurkHealthTourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin İstanbul’a yakın olan yerlerdeki tatil beldelerini keşfettiğini, tesislerdeki doluluk oranının çok önemli ölçüde arttığını açıkladı.

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'de: Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'ye geldi. Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor. İşte ayrıntılar...

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 oranına yükseliyor.

Kalyon Holding İstanbul Havalimanı'ndaki hisse payını arttırdı

Kalyon Holding İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarma kararı aldı. İstanbul Havalimanı ortaklarından Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, geçtiğimiz günlerde hisselerini diğer ortaklara satmak için anlaşmaya varmıştı.

İstanbul’da okullar tatil mi? Okullar ne zamana kadar tatil? Okullar ne zaman açılacak?

İstanbul’da beklenen Aybar Kar Fırtınası nedeniyle valilik okullarla ilgili flaş bir karara imza attı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle merak edilen, ‘’İstanbul’da okullar tatil mi?’’ sorusuyla ilgili net kararı verdi.

Zeytinburnu'ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

İstanbul Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm alanının yeni bölgesi belli oldu. ‘Rezerv Konutlar’ için yeni alan Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve Çevresini olacağı açıklandı.

Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresi 30 dakika kısalacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Ankara ile İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresinin yaklaşık 30 dakika kısalacağını müjdeledi...

Malatya Meydanı'nda yıkım başladı!

Malatya Emekliler Parkı ve civarındaki binaların yıkılacağı ve alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği kararı sonrası yıkım çalışması başaldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Ziraat Bankası yıkıldı.

İzmir-İstanbul Otoyolu’nun bir etabı daha açılıyor!

İzmir ve İstanbul arasındaki mesafeyi 3.5 saate düşürecek 2019’un yazına yetiştirilmeye çalışılan İzmir-İstanbul Otoyolu’nun Saruhanlı-Kemalpaşa etabı trafiğe açılıyor.

İstanbul Havalimanı'nda kaç kişi öldü! Bakan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'ndaki iş kazalarına ilişkin soruları yanıtladı. Turhan, işin başından itibaren ölümlü kaza sayısının 30 olduğunu ifade etti. 

Adana'da dev mangal park açıldı!

Adana'da vatandaşların rahatça piknik yapabilmesi için Menekşe Köyü civarındaki 16 bin metrekare alanda inşa edilen dev mangal parkı hizmete açıldı.

Konutların yüzde 50'si deprem sigortalı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Gülen, Türkiye'deki 15-16 milyon civarındaki konutların ise yüzde 50'sinin zorunlu deprem sigortasına sahip olduğunu söyledi..

Majorca Palma'da turistlere ev kiralanması yasaklandı!

İspanya'nın Majorca Adası'ndaki tatil kenti Palma'da turistlere ev kiralanması yasaklandı. Palma turistlere kiralamayı yasaklayan ilk Avrupa bölgesi oldu.

İstanbul civarındaki tatil yöreleri Haberi

İstanbul civarındaki tatil yöreleri

İstanbul’a yakın yerlerden en çok Kartepe, Yuvacık, Yalova, Sapanca ve Ağva gibi doğal güzellikleri ile öne çıkan yerlerin tercih edildiğini belirten Acıkök, yaz döneminde sağlık ve tıbbi operasyon amacıyla Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin İstanbul’un yanı sıra yakın yerlerdeki tatil yerlerine ilgilerini artırdıklarını söyledi.



Sağlık turizminde Türkiye’nin özellikle son 5 yılda önemli mesafeler kat ettiğinin altını çizenAcıkök şunları söyledi:


“Türkiye sağlık operasyonlarında tercih edilir ülke konumuna gelirken aynı zamanda tatil cenneti olma yönünü çok iyi kullandı. Yabancı turistler artık Türkiye’ye gelirken tatil programlarını uzun tutuyorlar. İstanbul’da sağlık tedavilerini ve tıbbi operasyonlarını tamamlayan yabancı hastalar Türkiye’deki kalan vakitlerini Kartepe, Yuvacık, Maşukiye, Yalova, Kefken, Kerpe ve Sapanca gibitatil merkezlerinde değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu açıdan yabancı turistlerin bu nadide yerleri keşfettiğini ve ilgilerini bu noktalara...