03 / 10 / 2024

istanbul deprem araştırması

istanbul deprem araştırması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

Ev alırken depreme dayanıklılığına bakılmıyor!

İstanbul'da gerçekleşen deprem araştırması sonuçlarına göre ev alırken depreme dayanıklılığına bakılmıyor.

Deprem araştırmacısı açıkladı: 7,4’lük Yedisu depremi Malatya ve Adıyaman'ı etkiler mi?

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘7,4’lük Yedisu depremi Malatya ve Adıyaman'ı etkiler mi?’ sorusuna yanıt verdi. İşte Baturhan Öğüt’ün o paylaşımı…

Deprem araştırmacısından korkutan uyarı: 6,5-7,6 arası deprem görme riskimiz oldukça yüksek!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Sadece Marmara bölgesinde bulunan faylar ile ortalama 6,5-7,6 arası deprem görme riskimizin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

CHP’li Aşkın Genç, konut yapı kooperatifleri mağduriyetlerinin araştırılmasını istedi!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, konut yapı kooperatifleri aracılığıyla konut sahibi olmak isteyen yurttaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi ve benzer olayların yeniden yaşanmaması için alınacak önlemlerin belirlenmesine yönelik olarak Meclis araştırması açılmasını istedi.

Deprem araştırmacısından korkutan uyarı: Kumburgaz ile Avcılar segmenti aynı anda çalışırsa 7,0'den büyük deprem olur!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, "İstanbul, İzmir ve Bursa'ya göç durdurulmalı!" dedi ve bu üç şehrin deprem riskini tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Deprem araştırmacısından Helen yayı uyarısı: İstanbul'un altına kadar gidiyor, Güney Batı kıyı illerinde önlem alınmalı!

Türkiye'nin dört bir yanında peş peşe depremler olurken, Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, Helen Fayı'nı işaret etti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

O şehirde 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir denmişti! Deprem araştırmacısından son dakika açıklaması geldi! 

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, sosyal medya hesabından Kayseri'de 7.5'lik depreme karşı açıklamada bulundu. Peki Kayseri'de 7.5 büyüklüğünde deprem olma olasılığı var mı? 

Deprem araştırmacısından İstanbul uyarısı: Karadeniz'den gelecek depreme asla hazır değil!

Çoğu deprem uzmanı büyük İstanbul depreminde sürenin kısaldığını hatta sona erdiğini vurgularken; şimdi de Karadeniz'den gelebilecek deprem işaret edildi. İşte deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ün o açıklaması...

Malatya'da 7'den büyük deprem olur mu? Deprem Araştırmacısı, Yedisu Fayına dikkat çekti ve 7.4'lük deprem uyarısı yaptı

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Malatya’nın depremselliği ile ilgili konuştu ve Yedisu Fayına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Deprem araştırmacısı 5 şehrin ismini tek tek sayarak uyardı! Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Girit'in güneyinde olacak bir deprem Hatay,Adana ve Mersin'i pek etkilemeyeceğini belirterek, genel olarak etkileyeceği şehirleri açıkladı.

O şehir için 7 ile 7.6 büyüklüğünde deprem uyarısı! Deprem araştırmacısı olabilecekleri tek tek açıkladı ve uyardı! 

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, resmi X sosyal medya hesabından olası Hakkari depremi ile ilgili önemli bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

istanbul deprem araştırması Haberi

istanbul deprem araştırması

İBB'nin İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul halkının depreme ilişkin algısını ve hazırlıklarını ölçmek amacıyla hazırladığı 'İstanbul'da Depremle İlgili Algı ve Tutum Araştırması'nı yayınladı. Araştırma için 5-7 Kasım tarihlerinde 769 kişiyle telefon aracılığıyla anket yapıldı.

Sputniknews'te yer alan habere göre; göre katılımcıların yüzde 48'i, 1999'teki Gölcük depreminden sonra yapılmış binalarda otururken, yüzde 52'si deprem öncesi binalarda yaşadığı kaydedildi.

Ayrıca, katılımcıların yüzde 46.4'ü oturduğu evin kendisine ait olduğunu, yüzde 47.4'ü kirada bulunduğunu, yüzde 6.2'si ise ev sahibi olmayıp kira da ödemediğini söyledi. Kiracıların yüzde 57.2'sinin 1999'daki deprem öncesi binalarda oturduğu kaydedilirken, ev sahiplerinde ise bu oranın yüzde 47.1'de kaldığı görüldü.

Katılımcıların yüzde 61.8'i 4-6 kat arası binada yaşadığını ifade ederken, yüzde 22.4'ü 1-3 kat arası, yüzde 9.7'si 7-9 kat arası, yüzde 6.1'i 10 kat ve...