07 / 05 / 2024

İstanbul deprem parkları nerede

İstanbul deprem parkları nerede

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 17 Ağustos’ta Ataşehir Deniz Gezmiş ve Topkapı’da deprem parklarını açacak. 

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 

İstanbul'un deprem bütçesi düşürüldü mü?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul deprem bütçesinin yüzde 65 oranında düşürüldüğü iddia edildi. Bu rakam 671 milyon 298 bin TL'ye karşılık geliyor. 

İstanbul'un deprem haritası yayınlandı!

GABORAS, İstanbul’da yaşanması beklenen depremin muhtemelen en fazla etkileyeceği bölgeleri gösteren ‘İstanbul Deprem Haritası’nı hazırladı. Haritada, İstanbul'un riskli bölgeleri belirlendi.

İstanbul’un iki yakasında deprem parkları açıldı!

Marmara depreminin 21. yıldönümünde İstanbul’un iki yakasında da ilk deprem parkı açıldı. İmamoğlu’nun vaadi olan deprem parkları zamanla İstanbul genelinde açılacak.

İstanbul deprem parklarına kavuşuyor!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 17 Ağustos’ta Ataşehir Deniz Gezmiş ve Topkapı’da deprem parklarını açacak. 

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

Büyük İstanbul depreminde 48 bin bina ağır hasar görecek!

İstanbul Deprem Çalıştayı Aralık 2019 raporu yayınlandı. Çalıştaydaki açıklamaların paylaşıldığı raporda, olası büyük İstanbul depreminde İstanbul'un tahmini olarak karşılacağı hasarlara da yer verildi...

Türkiye'nin yüzde 66'sı deprem riski altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin yüzde 66’sının deprem riski altında olduğuna dikkat çekti. Kurum, kentsel dönüşüm seferberliğinin İstanbul Esenler’den başladığını belirtti...

İstanbul için 7.5'lik deprem simülasyonu!

İBB tarafından hazırlanan ve 39 ilçedeki olası deprem kayıpları ile hasarlarını ortaya çıkaran “İstanbul Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi Kitapçığı”nda, İstanbul'da 7.5 büyüklüğündeki deprem sonrasındaki hasarlar açıklandı...

İstanbul deprem parkları nerede Haberi

İstanbul deprem parkları nerede

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun deprem parkları vaadi yaşama geçiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilk olarak, kentin her iki yakasında bulunan Ataşehir Deniz Gezmiş ve Topkapı deprem parkları, İmamoğlu’nun katılımıyla 17 Ağustos tarihinde açılacak. Açılış töreni saat 18.00’de Ataşehir Deniz Gezmiş Deprem Parkı’nda yapılacak. Proje, zamanla şehir genelinde belirlenen diğer alanlara da yayılacak. İstanbul'daki deprem parkları, afet öncesi eğitim ve kültür merkezi, afet sonrası ise park içi mobilyaları, çadır ve yemek dağıtım alanları ile geçici barınma alanı işlevi görecek.

Parklar, İstanbul gibi deprem riski ile yaşamak zorunda olan şehirlerde farkındalık sağlıyor; halkı afet sonrasına hazırlıyor. Kent merkezlerinde kurulan bu parklar, afet durumunda yurttaşlara geçici barınma olanağı ve acil durum çözümleri sunuyor. Normal zamanlarda ise insanların...