21 / 05 / 2024

İstanbul depremde yıkılır mı

İstanbul depremde yıkılır mı

Büyük Şehir Belediyesi'nin İstanbul'un 39 ilçesi " 39Kentl İstanbul " projesi ile İstanbul'un dayanıklı hale getirilmesi için yeni bir planlamaya gidilecek. İstanbul daha dayanıklı olacak.

Hükümet ve muhalefet Meclis'te depremi konuştu: İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır!

TBMM'de beklenen büyük İstanbul depremi ve megakentin dönüşümü konuşuldu. Hükümetten ve muhalefetten konu ile ilgili önemli açıklamalar geldi. İşte o açıklamalar...

Bu il 7.2 büyüklüğünde sallanmıştı, uzmanlar uyardı: Olası bir depremde yapı stokunun yarısından fazlası yıkılır!

2011'de iki büyük depremin meydana geldiği Van, depremin izlerini silmeye çalışıyor. Aktif fay hattı üzerinde olması sebebiyle deprem riskinde olan şehirde alınan önlemler ve çalışmalar tartışma konusu oldu. 

Depremde bu binaların hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz?

İTÜ mezunu Mimar Şenol Gökner, takipçileri ile iki farklı binanın fotoğrafını paylaştı ve bir soru sordu. Depremde bu binalardan hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz? İşte o soruya gelen yanıtlar...

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

Borsada yaşananlarla ilgili sosyal medya adeta yıkılıyor. Son olarak 1999 yılında yaşanan Gölcük merkezli büyük Marmara depreminin ardından kapanan Borsa İstanbul’da, 24 yıl sonra yeniden işlemler durdurulurken, yatırımcıdan 10 milyar TL’lik yeni kaynak sağlayacağı iddiasıyla beş talep geldi.

İstanbul'da yaşanacak depremde yıkılacak 13 ilçe açıklandı! Siz de bu semtlerde oturuyorsanız...

İstanbul'da yaşanabilecek büyük bir depremde yıkılması öngörülen ilçeler açıklandı. İBB'nin hazırladığı rapora göre, yaşanacak 7,5 şiddetinde bir deprem 100 bine yakın binayı yerle bir edecek.

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

OneCoin’in kurucusu Dr. Ruja Ignatova, sanal para birimi görünümü altında bir saadet zinciri olan ve tarihin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atmıştı. Kendine kripto kraliçesi diyen Ruja Ignatova, hala bulunamadı.

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

İstanbul depremde yıkılır mı Haberi

İstanbul depremde yıkılır mı

Kentsel Dönüşüm Projeleriyle eleştirilen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin ' 39Ken 11 İstanbul' projesi, 'Kentsel Vizyon Platformu', İstanbul'un 39 ilçesini planlamak ve dayanıklı bir kent yaratmak hedefiyle çalışmalara başladı. 


Büyük Marmara depreminin 1 5'inci yılında çağn yapan platform, "39Kentl İstanbul" çalışması için genç uzmanlar ve kamuya birlikte çalışma teklifinde bulunuyor. 3 ay sürecek çalışmada tüm ilçelerin mekânsal strateji planları hazırlanacak. 


Bir mimar ve şehir plancısının başkanlığında toplanan mimarlık öğrencileri, şehir plancıları, felsefe ve ekonomi öğrencileri bir araya gelerek şehrin tüm planını değiştirecek. 


ANADOLU'NUN DİĞER İLLERİNDE DE YAYILACAK 


Ekip çalışmalarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve tüm belediyeler ile paylaşacak. Gönüllü olarak çalışan uzmanlann yaptıkları çalışma kentsel dönüşüm sürecinde yapılan çalışmalarda da yol gösterici olacak. 


Yapılan çalışmalarda ilçede olması gereken kamusal alanlar, toplanma alanları ve...