08 / 05 / 2024

İstanbul depreme dayanıklamı

İstanbul depreme dayanıklamı

İstanbul Valiliği tarafından yürütülen İSMEP kapsamında, İstanbul'da 10 yılda toplam bin 218 kamu binası depreme hazır hale getirildi. İstanbul Valiliği'nden alınan bilgiye göre 1998'de yürürlüğe giren yönetmelikten sonra inşa edilen okul, yurt, hastane gibi kamu binaları yıkılıp yeniden yapılıyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 20-23 Aralık’ta!

Merakla beklenen Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi İstanbul Fuar Merkezi’nde 20-23 Aralık tarihlerinde ST Endüstri Radyo’nun ve çok sayıda sektör derneklerinin desteğiyle gerçekleştirilecek. 

10 senede 2 milyondan fazla bina yenilendi ve depreme dayanıklı hale getirildi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 sene içinde 2 milyondan fazla bina yenilendiğine ve depreme dayanıklı hale getirildiğine dikkat çekti. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve İstanbul'a da değindi. 

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

İstanbul otogarı için korkutan açıklama geldi! Depreme dayanıklı değil!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan İstanbul otogarının depreme dayanıklı olmadığını açıkladı.

Beşiktaş deprem risk haritası! Beşiktaş depreme dayanıklı mı? Beşiktaş’ta deprem riski var mı?

İstanbul depremi, yaşanan Kahramanmaraş depremlerinden sonra gündemde yer almaktadır. Peki Beşiktaş depreme dayanıklı mı? İşte detaylar!

İstanbul'un bu ilçeleri 7.5 şiddetindeki depreme dayanır! Japon uzman peş peşe açıkladı! İstanbul depremi...

İstanbul'un bu ilçeleri 7.5 şiddetindeki depreme dayanır! Japon uzman peş peşe açıkladı! İstanbul depremi...

İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız. Çok ağır ve ağır hasar alacağı öngörülen bina sayısı 83 bine çıktı" dedi. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yapı stokunu değerlendirdi.

Oturduğunuz bina depreme dayanıklı mı?

Olası İstanbul depremi yeniden gündemde. Şiddeti 7 ve üzeri olacak bir depremde metropolde büyük bir yıkım olabileceği söyleniyor. Vatandaşların aklında 'oturduğum bina depreme dayanıklı mı' sorusu var. Peki binasından şüphelenenler ne yapmalı?

Büyükçekmece Adliye binasına depreme dayanıksız raporu: Göçme riski var!

Uzmanlar büyük İstanbul depreminin kapıda olduğuna ve acilen önlem alınması gerektiğine her gün dikkat çekerken Büyükçekmece Adliyesi’nin depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla öğrenildi. 

Yapıların depreme dayanıklılığı mikrodalgayla ölçülecek!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve HAVELSAN, yapıların depreme dayanıklılığının ölçümüne yönelik olarak yeni çözüm geliştirilmesi amacıyla güçlerini birleştiriyor.

İstanbul depreme dayanıklamı Haberi

İstanbul depreme dayanıklamı

İstanbul Valiliği'nden alınan bilgiye göre, 1998'de yürürlüğe giren "Deprem Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik"ten önce inşa edilen okul, yurt, hastane gibi öncelikli kamu binalarının sismik risk karşısındaki durumlarının incelenip güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması çalışmaları devam ediyor.


Valilik bu kapsamda, "Deprem Riskinin Azaltılmasına Yönelik Yürütülen Çalışmalar" başlığıyla afet öncesi ve sonrası dönemde, oluşabilecek zararları en aza indirmek amacıyla deprem ve benzeri afetlere karşı "İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi"ni (İSMEP) hayata geçirdi.


İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından 2006'dan beri yürütülen projeyle afet öncesi, afet anı ve afet sonrası için hazırlık, zarar azaltma, müdahale ve iyileştirmeye yönelik destekleyici ve önleyici uygulamalar ele alınıyor.


Projeyle yapım yılı, binanın fay hattına uzaklığı, kullanıcı sayısı, bina büyüklüğü gibi kriterlere göre yapılan çalışmalar sonucunda,...