13 / 05 / 2024

istanbul depreme hazır ilçeler

istanbul depreme hazır ilçeler

İstanbul depreme hâlâ hazır değil 17 Ağustos depreminin ardından 15 yıl geçmesine rağmen İstanbul büyük depreme hazır değil. Olası depremde gidilecek alanlar AVM yapılırken, yapı denetimi ise zayıflatıldı.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Dolarda depreme hazır olun! Uzman isimden korkutan tahmin

Ekonomist Alaattin Aktaş, bu tarih aralığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. 4 gün sonra dolarda depreme hazır olun! İşte dolar kahininin korkutan tahmini...

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Deprem konusundaki uyarı ile gündemden hiç düşmeyen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için korkuttuğunu belirterek, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. 

Dolarda büyük depreme hazır olun! Tunç Şatıroğlu dört gözle beklenen o tarihi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolarda büyük depremin olacağı tarihi açıklayarak yatırımcılara ''hazır olun'' uyarısında bulundu. 

Prefabrik evlerde son fırsat! Hemen taşınmaya hazır 2+1 konteyner ev 85 bin liraya satılacak, ilk gelen kapacak!

Depreme dayanıklı ve kurulumu kolay prefabrik evler için son fırsat  açıklandı. Paylaşılan detaylara göre, taşınmaya hazır 2 oda 1 salon konteyner ev 85 bin TL'ye satılacak, ilk gelen kapacak...

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan olası İstanbul depremi açıklaması: Tahliye planı hazır!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası İstanbul depreminde tahliye planlarının hazır olduğunu açıkladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremi için 'Biz hala hazır değiliz' dedi! Tarihi açıkladı...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda olası İstanbul depremi için tarih verirken 'Biz hala hazır değiliz' ifadesini kullandı.

Bakan olası İstanbul Depremi ile ilgili konuştu: "Depremde tahliye planlarımız hazır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk televizyonuna konuk oldu ve Kemal Öztürk'ün sorularına cevap verdi. Olası İstanbul Depremi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan, depremde tahliye için planlarının hazır olduğunu söyledi. 

Mavera İnşaat projelerinde hazır dükkan fırsatı! İstanbul’da sadece yüzde 30 peşinatla dükkan sahibi olabilirsiniz!

Makro İnşaat imzası ile hayata geçirilen projelerdeki dükkanlar yüzde 30 peşinatla satılıyor. Projelerden hemen teslim tapuyla hazır dükkan sahibi olma imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un acilen depreme hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara depreme nasıl hazırlanmalı? Büyük deprem ne zaman olacak?

istanbul depreme hazır ilçeler Haberi

istanbul depreme hazır ilçeler

İstanbul depreme hâlâ hazır değil 17 Ağustos depreminin ardından 15 yıl geçmesine rağmen İstanbul büyük depreme hazır değil. Olası depremde gidilecek alanlar AVM yapılırken, yapı denetimi ise zayıflatıldı.  Türkiye 17 Ağustos depreminin 15. yılına girerken beklenen İstanbul depremi için hâlâ yeterli önlem alınmadı. İstanbul'da gerçekleşecek olası bir deprem sonrasında sahra hastanesi ve sığınılacak bölge olarak kullanılacak kimi alanlar plan tadilatıyla ticaret ve konut lejantı olarak değiştirildi. Öte yandan depremde kullanılacak acil ulaşım yolları da İspark'a otopark olarak kiraya veriliyor. Uzmanlar İstanbul'un deprem sonrası için daha fazla yeşil alana ihtiyacı olduğunu söylüyor. 


DEPREMDE AVM'YE GİDİN 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1999 depreminden sonra 2001'de İstanbul'un acil eylem planı hazırlamıştı. Depremde halkın toplanacağı çadır alanlarını, itfaiye ve sağlık tesislerini park etme yasağı getirilen yollan gösteren...