04 / 05 / 2024

istanbul dünya başkenti

istanbul dünya başkenti

Uluslararası gazetelerden Telegraph, İstanbul’u ‘‘yeryüzünün cenneti “ olarak tanıttı

Dünya Şehir Maltepe'de yüzde 35'ten başlayan peşinat ve 60 aya varan vade fırsatı!

2B Global Grup imzasıyla yükselen Anadolu yakasının en büyük projelerinden biri olan Dünya Şehir Maltepe'de yüzde 35'ten başlayan peşinat ve 60 aya varan vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Dünya Bankası'nın 14. Başkanı Ajay Banga oldu!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ABD'nin adayı Ajay Banga'yı bankanın yeni başkanı olarak seçti.

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

İddialı adımlar atılmazsa küresel ekonomik büyümenin 2030’a kadar gerileme yaşayacağına işaret eden Dünya Bankası, yeni raporunda "kayıp bir 10 yıl başlayabileceği" uyarısında bulundu.

IMF Başkanı finansal krizin sinyalini verdi. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağırı

Gıda krizi ve yükselen fiyatlar dünyada enflasyon krizini tetiklerken IMF’nin patronu Georgieva, dünyanın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana verdiği en büyük krizi sınavını verdiğini dile getirdi. Bazı ekonomistler ise resesyondan söz etmeye başladı.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi kiralık ofis!

İstanbul'un merkezi Yeşilköy'de konumlanan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde ofislerin kiraları metrekare bazında değişiyor. Metrekare kira ücreti ise 72 TL olarak belirlendi. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde kiralık ofisler 113 metrekare büyüklükten başlıyor.

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

IMF Başkanı Georgieva: Dünya ekonomisi yavaş yavaş canlanıyor!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı krizden yavaş yavaş kendine gelmeye başladığını dile getirdi.

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

Dünya gazetesi Bağcılar'daki binasını satıyor!

Türkiye'nin en köklü ekonomi gazetesi olan Dünya gazetesinin Bağcılar'daki internet üzerinden satışa çıkarıldı. 15 katlı bina için 66 milyon TL isteniyor.

Mustafa Bozbey: Bursa'yı yaşanabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz!

Yeni projelerle Bursa’nın geleceğini şekillendireceklerini belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ''sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz'' dedi. 

istanbul dünya başkenti Haberi

istanbul dünya başkenti

Uluslararası gazetelerden Telegraph, İstanbul’u ‘ ‘yeryüzünün cenneti “ olarak tanıtırken, Le Monde "İstanbul: Bir vazgeçilmez”, The Times "İstanbul’un saklı hâzineleri" başlığını kullandı. The Guardian ise İstanbul'u Avrupa'nın yeni eğlence başkenti ilan etti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan "Bilgi Kartları" kitabından derlenen bilgiye göre, The Guardian, New York Times, The Economist, Financial Times, Die Welt, Le Monde, Telegraph, The Times, Brookingis Enstitute, Deutsche Bank'ın da aralarında bulunduğu dünyanın en saygın gazete, dergi ve düşünce kuruluşları, son yıllarda dünya kentleri arasında yükselen bir değer haline gelen İstanbul'un

tarihi, turistik, kültürel, sosyal, ekonomik ve çevresel özelliklerine atıfta bulundu.

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, Alman gazetesi Die Welt'e göre gelecekte dünyanın yeni başkenti olacak. Fransız filozof Comte’nin açıklamalarına atıfta bulunarak hazırlanan makale, gazetenin internet sitesinin...