18 / 05 / 2024

İstanbul en temiz kent

İstanbul en temiz kent

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği Temiz Türkiyem yarışmasında İstanbul, büyükşehir belediyeleri kategorisinde Türkiye'nin en temiz kenti İstanbul seçildi

Şehirlerarası göç hızlandı: Hayat pahalılığı 3+1 evlere ve kalabalık aileyle yaşamaya talebi artırdı!

Büyükşehirlerden kıyı kentlerine göç gittikçe yoğunlaşıyor. En çok göç alan yer Muğla olurken İstanbul en çok terk edilen şehir oldu. 3 ve üzeri odalı dairelere talep yoğun. Gayrimenkul danışmanları birlikte yaşamaların da arttığına dikkat çekiyor. 

İstanbul zengin şehri oldu: Artık beyaz yakalı gurbetçilerin gözdesi değil!

Dünya üzerindeki 49 şehirdeki 12 bini aşkın expat’a çalışma şartlarından ev kiralarına, maaşın yaşanan yerdeki ortalamaya oranından eğlence maliyetine, ulaşımdan çocukların okul masrafına kadar birçok soru yöneltildi ve expat’lar için en iyi ve en kötü şehirler sıralandı. İstanbul en kötü 7'nci şehi

Giysilerin ömrünü uzatan hassas programlar! İşte Grundig çamaşır makineleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Çamaşır makinelerinden beklenen özeliklerin başında, çamaşırlara zarar vermeden en temiz hijyen ile yıkaması geliyor. İşte bu yönde iddialı Grundig çamaşır makineleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan 10’uncu ülke!

Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, "2021 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan ülkeler arasında 10’uncu sıraya yükselirken, İstanbul en çok yatırım yapılan 7’nci şehir olmayı başardı." ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

En yaşanır kentler Kuzey Avrupa Ülkeleri'nde!

En Yaşanır kentleri Kuzeyliler koruyor. İstanbul'un karışıklığının içinden bakınca mümkün değilmiş gibi geliyor. Oysa trafik sorunu olmayan, erişilebilir bol yeşil alanları bulunan, havası temiz olan kentler de bulunuyor. Bu kentlerin toplandığı bölge ise Kuzey Avrupa Ülkeleri

Kanal İstanbul'a en büyük gelir gayrimenkulden!

Kanal İstanbul'un ÇED raporunda, yapılan finansal fizibilite çalışmasına konu olan gelir ve gider kalemleri sıralandı. Verilere göre, Kanal İstanbul en büyük kazancı gayrimenkulden sağlayacak.

Akıllı şehir sıralamasında İstanbul 104'üncü sırada!

Şehirlerin yaşabilirliğini artırmak, sevilen ve yaşanır şehirler inşa etmek akıllı şehir projeleri ile mümkün. İstanbul, en akıllı 180 şehir sıralamasında İstanbul 104'üncü sırada.. 

Park Yaşam Santorini'de fiyatlar 228 bin TL'den başlıyor!

İzmir’in en temiz havasının bulunduğu lokasyonda, 74.000 metrekarelik inşaat alanına sahip, Park Yaşam Santorini İzmir projesinde lansman dönemi başladı.

Avangart İstanbul projesi yüzde 50 kazanç sağlayacak!

Gül Proje'nin ihalesini 2015'te aldığı Seyrantepe'de bulunan Türk Telekom Arena'ya komşu arazisinde yükselecek Avangart İstanbul en ucuz metrekare fiyatlarıyla satışa başladı. Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, "Yatırımcı yüzde 40 ila 50 arasında bir kazanç sağlayacak" dedi.

Yabancılar en çok İstanbul'dan ev arıyor!

sahibinden.com Ocak 2017 Emlak değerlemesine göre nüfusa göre en büyük illerde yaşayanlar için konut arayışında İstanbul ilk sırada ipi çekiyor. Yabancı yatırımcılar içinde İstanbul en önde.

TİKA'nın Tayland'da restore ettiği camiye ödül!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) geçen yıl Tayland'da restore ettiği Bang Uthit Camisine belediye tarafından En Temiz Mabet Ödülü verildi.

İstanbul en güvenli kentler arasında!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Dünyanın herhangi bir metropolü ne kadar terör tehdidi ile karşı karşıyaysa İstanbul’da ancak o kadar terör tehdidi ile karşı karşıyadır. Genel metropol karşılaştırmalarında da İstanbul en güvenli kentler arasında" dedi.

İstanbul en temiz kent Haberi

İstanbul en temiz kent

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'nın Temiz Türkiyem Yarışması en temiz kent, köy, organize sanayi bölgesi ve sanayi tesisi kategorilerinde birincilerini buldu


Türkiye'nin en temiz kenti yarışmasında, büyükşehir belediyeleri kategorisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi birincili olurken Bursa Büyükşehir Belediyesi ikincili ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi üçüncü oldu.

Nüfusu 50 bin ve 750 bin arasında olan belediyelerde birincilik ödülünü Denizli, ikincilik ödülünü Bolu ve üçüncülük ödülünü Kütahya belediyesi kazandı.  


Türkiye'nin en temiz kenti yarışmasında nüfusu 10 bin ve 50 bin arasında olan belediyelerde ise birinciliği Didim, ikinciliği Eğirdir, üçüncülüğü Çiftlikköy elde...