05 / 05 / 2024

İstanbul Esnaf Hastahanesi

İstanbul Esnaf Hastahanesi

1955 yılında İstanbul Esnaf Hastanesi'ni Koruma ve Yardım Cemiyeti tarafından Süleymaniye'ye 200 yataklı Esnaf Hastanesi inşa edilecekmiş. Tam teşekküllü olacak olan bu hastahane yaklaşık 3 milyon liraya mal olacakmış.

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

Taksiciler Esnaf Odası taksimetre tarifelerini ucuz buldu! Yüzde 100 zam talep etti!

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası taksimetre tarifelerini ucuz bularak yüzde 100 zam talebinde bulundu. Peki, taksi ücretlerine zam gelecek mi? İşte detaylar...

Taksicilere 51,52'lik zam az geldi: Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar

İstanbul'da taksilere yapılan yüzde 51,52'lik zammı taksiciler beğenmedi ve İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin karar vereceği zammı uygulama kararı aldı. İşte detaylar...

Sezgin Tanrıkulu’nun esnaf kira sorununa yönelik teklifi beklemede!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun kiracı esnafın sorunlarını çözmeye ilişkin kanun teklifi 10 aydır TBMM’de komisyonda bekletiliyor.

Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'deki modern çarşıya taşınıyor!

Rami Kışlası yanında 36 seneden beri faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde hayata geçirilen İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı'na taşınmayı merakla bekliyor.

İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sı kira giderlerini karşılayamıyor!

İstanbul Planlama Ajansı'ndan tarafından yayınlanan "İstanbul’da Pandemi Döneminde Mahalle Esnafı Araştırması"na göre; İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sının kira, fatura ve işçi ücreti gibi sabit işletme giderlerini karşılamakta sıkıntı yaşadığı belirtildi. 

İstanbul'da 51 binden fazla iş yeri açıldı!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde yapılan açıklamaya göre; 2020 yılı içerisinde 51 bin esnaf yeni iş yeri açtı.

İBB'den balıkçı esnafına kira desteği!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mevsim normallerinden daha sıcak geçen hava ve pandemi koşulları sonucu gelir kaybı yaşayan balıkçı esnafına destek çıkıyor. 

Koronavirüs sürecinde kadınların iş yeri sahipliği arttı!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, "İstanbul’da esnaf sayısı içinde yüzde 17 olan kadın esnaf oranı, son 6 ayda yüzde 19’a yükseldi. İstanbul'da kadın iş yeri sahibi sayısı 5 bin 418 artarak 42 bin 538'e yükseldi" diye konuştu.

Engin Türkmen'den yüzde 35 zam açıklaması!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) talebi üzerine AKOM'da yapılan UKOME toplantısında, elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılması kararı alındı.

İstanbul'da ulaşıma zam mı geliyor?

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerine yüzde 35 zam yapıldığını duyurdu. Zammın İBB'ye bağlı ilgili otoritelerin imzasından sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Forum İstanbul'da dövizle kira ödeyen esnaf, kepenk kapattı!

Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde dövizle kira ödeyen esnaf kepenk kapatma eylemi yaptı...

Esnaf, İstiklal Caddesi'ni boşaltıyor!

İstanbul'un en ünlü caddesi İstiklal'de devam eden şantiye çalışmaları esnafın kepenk kapatmasına neden oldu. Bölgede, kiralık dükkan ilanların sayısı gittikçe artıyor.

İstanbul Esnaf Hastahanesi Haberi

İstanbul Esnaf Hastahanesi

3 miyona 200 yataklı bir Esnaf Hastahanesi yapılacak.


İstanbul Esnaf Hastanesi'ni Koruma ve Yardım Cemiyeti umumi heyet toplantısı, dün Eminönü Öğrenci Lokali'nde yapılmıştır. Kongrede, yakında temeli atılacak, modern Esnaf Hastanesi'nden bahsedilmiştir. Süleymaniye'de inşa edilecek yeni Esnaf Hastanesi, 200 yataklı olacaktır. Arsa üzerinde gereken hafriyat ve tesviye işleri yapıldığından belediyeden ruhsat alınır alınmaz temel atılacaktır. Tam teşekküllü olacak bu hastahane, takriben 3 milyon liraya mal olacaktır. Resim, hastanenin maketini gösteriyor. 



Hürriyet Gazetesi 8 Şubat 1955



Abdullah Kutalmış...