03 / 05 / 2024

İstanbul Galata Köprüsü satışa çıkarıldı mı

İstanbul Galata Köprüsü satışa çıkarıldı mı

İstanbul Belediyesi, 1980 yılında Galata Köprüsü'nü hurda fiyatına satışa çıkarmış... Peki kaç liraya? İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Galata Köprüsü’ndeki çalışmalar planlanandan önce bitirildi

İBB’nin Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü’nde yaptığı “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” planlanan tarihten önce bitirilerek yol trafiğe açıldı.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Galata Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Yeni Galata Köprüsü'nde bakım çalışmaları başladı. Çalışmalar 02.30-03.30 saatleri arasında gerçekleşti.

Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı!

İstanbul’a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı.

Eski Galata Köprüsü ne olacak?

İstanbul'a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata köprüsü adeta kaderine terk edildi.

2005 yılında tramvay, 44 yıl sonra Galata Köprüsü'nde!

2005 yılında raylı sistemin İstanbul'daki son aşaması, Eminönü-Kabataş hattı hizmete girmiş. 44 yıl sonra Galata Köprüsü'nden geçerek Kabataş'a ulaşan tramvay hattı, Kabataş'tan Maslak'a kadar uzatılacakmış.

1994 yılında Valide Sultan Köprüsü hizmete açılmış!

1994 yılında Galata Köprüsü Hasköy ile Ayvansaray arasına monte edilmiş. Necmettin Erbakan, Büyükşehir Belediye Bakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, ''Bezmi Alem Valide Sultan'' Köprüsü adıyla hizmete açılmış.

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü, Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine yerleştirilmiş. 80 yıldan fazla İstanbul'a hizmet eden tarihi köprünün yenileme çalışmaları 160 milyar liraya mal olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü Başbakan Süleyman Demirel tarafından hizmete açılmış. STFA Grubu tarafından yapılan ve yapımı 5 yıl süren köprünün bir şeridi de tramvaya ayrılmış.

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü mahkemelik olmuş!

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Eminönü Yakası'ndaki bölümü sulara gömülmüş. Köprüyü kimin batırdığı ve kimin çıkaracağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile STFA Grubu arasında mahkemelik olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılacakmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü hizmete açılacakmış. Toplam altı şerit olarak inşa edilen köprüde raylı sistem toplu taşıma araçlarına da yer bırakılmış. Köprünün açılışı Başbakan Süleyman Demirel tarafından yapılacakmış.

Yeni Galata Köprüsü trafiğe kapanıyor!

Yeni Galata Köprüsü’nde baskül köprünün otomasyon sistemine ait kısmi yenileme ve bakım çalışması yapılacağından Yeni Galata Köprüsü 03.04.2015 tarihinde 01:30-04:30 saatleri arasında trafiğe kapatılacak...

İstanbul Galata Köprüsü satışa çıkarıldı mı Haberi

İstanbul Galata Köprüsü satışa çıkarıldı mı

1980 yılında İstanbul Belediyesi, tarihi Galata Köprüsü'nü satacakmış. Tarihi köprünün yerine modern ve daha geniş bir köprü yapılması gerekiyormuş. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; belediye köprüyü hurda fiyatına, 900 milyon liraya satacakmış.


Haberin devamı için...