06 / 05 / 2024

istanbul halı müzesi nerede

istanbul halı müzesi nerede

Vakıflar Genel Müdürlüğü’ nce iki yılda restore edilerek halı müzesi müze olarak tefriş edilen Ayasofya İmareti yarın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ ın da katılımıyla açılıyor....

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı. Dünya çapında olacak müzede İstanbul’un 8 bin 500 yıllık hikayesi 3 boyutlu anlatılacak.

İstanbul Topkapı Kent Müzesi ihalesi 26 Eylül'de!

İBB'nin kent müzesi inşaatı işini ikinci kez ihaleye açtı. Topkapı'da yapılacak olan Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak.

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi'nin açılışına katıldı. Müzeyi gezen Erdoğan, eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul Arkeoloji Müzesi depreme dayanıklı hale getiriliyor!

OSMANLI Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilki olan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni yenileme ve güçlendirme çalışmaları; devam ediyor. Müze; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği sponsorluğunda depreme dayanıklı hâle getirilerek, elden geçiriliyor.

İstanbul Arkeoloji Müzesi yenileniyor!

İstanbul Arkeoloji Müzesi, dünyaca ünlü müze mimarı Boris Micka tarafından yeniden tasarlandı. Ne yapılacağına yıllardır karar verilemeyen Darphane-i Amire binaları da müzeye dahil edildi...

Emine Erdoğan Türkmenistan'da Milli Halı Müzesi’ni gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkmenistan'da Milli Halı Müzesi’ni ziyaret etti.Emine Erdoğan’a küçük bir Türkmen halısı ve Türkmen halıları hakkında kitap hediye verildi.

İstanbul Kent Müzesi ne zaman tamamlanacak?

Topkapı'da hayata geçirilecek olan İstanbul Kent Müzesi için ilk adımlar atıldı. İhalesi, 9 Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan İstanbul Kent Müzesi'nin 350 günde tamamlanması planlanıyor...

İstanbul Kent Müzesi ihalesi 9 Eylül'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek yeni kent müzesinin ihalesi 9 Eylül' de gerçekleştirilecek. Panorama 1453 Müzesi' nin hemen yanına konumlandırılan müze 350 günde tamamlanacak...

1935 yılında İstanbul'da Antropoloji Müzesi'nin kurulmasına karar verilmiş!

1935 yılında Antropoloji Müzesi kurulmasına karar verilmiş. Kültür Bakanlığı Selçuk ve Danişmen devirlerine ait kafataslarının gönderilmesini istemiş. Vakıflar'a geçen bozulmuş tarihi mezarlarda ki kitabeler ve kaftasları da bu müzeye nakledilecekmiş.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin yeni binasındaki ilk sergi bugün açılıyor!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine bağlı olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin Karaköy'deki yeni binasında ilk geçici sergi bugün açılıyor. Tasarımı mimar Emre Arolat tarafından gerçekleştirildi.

istanbul halı müzesi nerede Haberi

istanbul halı müzesi nerede


Ayasofya Halı Müzesi’nde 394 adet tarihi halı, 412 adet etütlük halı olmak üzere toplam 806 eser bulunuyor.

Sayısal ve içeriksel olarak dünyanın en zengin halı koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan müzede, nitelikleri bakımından öne çıkan 46 eser sergileniyor.


Saat 11.00’de gerçekleştirilecek açılışta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem ve davetliler hazır bulunacak.


1979’DA ZİYARETE AÇILDI


13 Nisan 1979’da ziyarete açılan ve Sultan Ahmet Hünkar Kasrı’nda bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı halı koleksiyonu; kapsamlı restorasyonu yapıldıktan sonra 2010 yılında başlatılan çalışma ile müze olarak tefriş edilen Ayasofya İmareti’ne...