07 / 05 / 2024

istanbul hane halkı harcamaları 2019

istanbul hane halkı harcamaları 2019

Türkiye'de hane halkı harcamalarının türlerine göre dağılımına yönelik yapılan araştırmada, İstanbul konut ve kira ödemelerine en çok bütçeyi ayıran şehir olarak öne çıktı...

1942'de İstanbul halkının arazi isyanı: Adam başına bir dönüm bile düşmüyor!

1942 yılından Bakırköy'e bağlı Esender Köyü'nde halk, mevcuttaki arazilerin yetersizliğinden isyan etti. Küylü halk bu durumu bir mektupla anlatmış. İşte ayrıntılar...

Hane geliri 100 bin TL olanlar bile artık takasla yeni otomobil alabiliyor!

Gazeteci Emre Özpeynirci, hane halkı geliri ile otomobil fiyatlarını karşılaştırarak bir açıklamada bulundu. Peki vatandaşlar sıfır otomobil alabilecek durumda mı? İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Amerikalıların serveti 3. çeyrekte azaldı!

ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz-eylül dönemine ait merakla beklenen "ABD'nin Finansal Hesapları" raporunu yayımladı. Söz konusu rapora göre ülkede hane halkının net serveti bu yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 151 trilyon dolar şeklinde kaydedildi.

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Amerikalıların serveti 2023'ün 2. çeyreğinde rekor seviyeye ulaştı!

ABD'de hane halkının net serveti, 2023 yılının 2. çeyreğinde yükselen borsa ve emlak fiyatlarının da etkisiyle 154,3 trilyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükseldi.

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

İstanbul'da Halk Ekmeğe zam geldi! En ucuz ekmek 5 lira oldu! Son dakika! 

İstanbul'da Halk Ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Peki İstanbul Halk Ekmek'te yeni fiyatlar ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mart dönemine dair "Hane Halkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Söz konusu verilere göre, seyahat harcamaları yüzde 82,8 yükselerek 22 milyar 271 milyon TL'yi aştı.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut fiyatları, hane halkı geliri, kredi faiz oranları ve kredi taksit tutarlarını göz önüne alarak hazırladığı ve merakla beklenen Türkiye geneli için konut satın alınabilirlik endeksini yayınladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

istanbul hane halkı harcamaları 2019 Haberi

istanbul hane halkı harcamaları 2019

Türkiye’de bölgelere göre hane halkı harcamalarının türlerine göre dağılımı belli oldu. Sonuçlara göre , konut ve kira ödemelerine yüzde 29,5 oranla en çok İstanbulluların bütçe ayırdığı görüldü..

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgelere özelinde Türkiye’de hane halkı tüketim harcamalarının türlerine göre dağılımı belli olurken, konut ve kira ödemelerine yüzde 29,5 oranla en çok İstanbulluların bütçe ayırdığı ortaya çıktı. İstanbulluların en fazla bütçe ayırdığı diğer bütçe kalemi ise yüzde 17,1 ile ulaştırma olarak ikinci sırada yerini aldı.

Medya takip kurumu Ajans Press, konut ve ulaşım ile alakalı basına yansıyan haber adetlerine yönelik inceleme gerçekleştirdi. Ajans Press ve ITS Medya dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl konut ile alakalı basına 69 bin 251 haber yansıdığı sonucuna ulaşıldı. Haber içeriklerine...