02 / 05 / 2024

istanbul Hollywood stüdyosu

istanbul Hollywood stüdyosu

Amerikan film şirketi Universal, İstanbul'a Hollywood'daki stüdyolarının aynısını kurmak istediklerini belirtti...

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul'da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini belirterek, hızlı şekilde o insanlar için çözüm yolları aranması konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu.

İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz akbil iptal mi oldu? 

İBB, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı sonrasında toplu taşımaya zam geldiğini duyurdu. Peki, İstanbul'da 65 yaş üstüne ücretsiz akbil iptal mi oldu? İşte detaylar...

Borsa İstanbul yükselişini üst üste 5. haftaya taşıdı! Borsada beklenen rakamlar tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, artış eğilimini üst üste 5. haftaya taşırken, analistler, genel seçimlerin ikinci turu sonrasında endeksin yaklaşık yüzde 46 yükseldiğinie ve yatırımcıların temkinli hareket etmesinin yararlı olduğuna dikkat çekti.

18 Mayıs 2023 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler değer kaybetti!

Borsa İstanbul günü yüzde 3,43 oranında değer kaybıyla kapadı. Piyasaların kapalı olacağı 19 Mayıs tatili öncesi satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü 4 bin 501 puandan tamamladı.

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

ABD’de peş peşe yaşanan banka iflasları pay piyasalarını olumsuz etkiliyor. Bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla dünya borsalarındaki olumlu hava terse dönerken, Borsa İstanbul BIST 100 endeksi de günü yüzde 1,14’lük değer kaybıyla tamamladı.

Piyasalardaki belirsizlikler arttı, hisse piyasalarına ilgi azalıyor! İşte 22 Şubat Borsa İstanbul BIST 100 endeksi!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 77,98 puan gerileyerek günü 5 bin 71 puandan tamamladı. En fazla inşaat sektör endeksi prim yaparken, küresel pay piyasalarındaki belirsizlikler nedeniyle risk iştahının azaldığı belirtiliyor.

Borsada kan kaybı sürüyor! 31 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul’daki düşüş trendi devam ediyor. Borsa, haftanın ikinci işlem gününde de yatırımcılarını üzdü. BIST 100 endeksi, Fed’in açıklayacağı faiz kararı öncesi gerginlik ve gelen satışlarla günlük bazda yüzde 2,35 değer kaybetti.

Borsada düşüş trendi sürüyor! 30 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,84 değer kaybıyla günü 5 bin 96 puandan kapattı. Yurt içi ve yurt dışı dinamikler nedeniyle piyasalarda temkinli bir bekleyişin hakim olduğu belirtiliyor.

Borsa haftayı kazançlı kapattı! 20 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa, haftanın son işlem gününde yatırımcılarına yüzde 1,25 oranında kazanç sağladı. Gün içerisinde en çok kazandıran sektör endeksi bankacılık sektörü oldu. İnşaat endeksi ise kaybettirdi.

Borsa’da hareketli günler! 19 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi ne oldu?

Küresel piyasalardaki belirsizliklere rağmen Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi, günü yükselişle tamamladı. Piyasalar yarın Avrupa Merkez Bankası’ndan gelecek haberleri yakından izleyecek

istanbul Hollywood stüdyosu Haberi

istanbul Hollywood stüdyosu
Ünlü film yapım şirketi Universal, İstanbul'a Hollywood'daki stüdyolarının aynısını kurmak için çalışma başlattı. Hollywood on Bosphorus projesi kapsamında gerçekleştirilecek yatırım 3 milyar dolara mal olacak. Universal Stüdyoları yetkilisi yaptığı açıklamada "Proje İstanbul il sınırları içine yapılacak ve ayrıca stüdyoda Cruise gemilerinin yanaşması için terminal de olacak" dedi. Yapılacak projenin maliyeti ise  3 milyar doları...