10 / 05 / 2024

istanbul ihracat rakamları

istanbul ihracat rakamları

Ekonominin kalbi olan İstanbul'un dış satımı, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 7 artış gösterdi.

İstanbul, yılın ilk yarısında 33.7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İhracatçılar Meclisi 'nin (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, ocak-haziran dönemindeki 76 milyar dolarlık ihracatın yüzde 44.3'ü, 33.7 milyar dolarla İstanbul 'dan gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

İstanbul'da kira artış rekoru kıran 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar...

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre Megakent'te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan olarak belirlendi. O 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı. İşte o kira bedelleri...

Fındık ihracatı belli oldu! Türkiye'de İlk 2 ayda 358 milyon dolarlık fındık ihraç edildi

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFİMB) 2023-2024 sezonu fındık ihracat rakamlarını bildirdi. Buna göre, 2023-24 ihracat sezonunun ilk 2 ayında 54 bin 251 ton fındık ihracatı karşılığında 358 milyon 353 bin 228 dolar gelir sağlandığı açıklandı.

İstanbul'da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul'da ortalama konut ve kira fiyatları ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Aylık bazda bazı ilçelerde yüzde 10'u aşan yükselişler görüldü. Peki İstanbul'da en ucuz en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul İhracatçı Birlikleri 7 Milyar 500 milyon dolarlık ihracat yaptı!

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yılın ilk sekiz ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla, ihracatını yüzde 4.6 oranında artırarak, bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile toplamda yaklaşık 7 milyar 500 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

İstanbul depreme ne kadar hazır? Korkutan rakamlar ortaya çıktı! Zorunlu ama çoğu konutta yok!

Türkiye deprem ülkesi. Depremleri can ve mal kaybı olmadan atlatabilmek için güvenli binalar aranırken öte yandan da zorunlu deprem sigortasının yapılması da gerekiyor. İstanbul'da zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların sayısı ortaya çıkarken rakamlar korkuttu. İşte ayrıntılar...

Kuru meyve ve mamulleri sektörü ihracatta rekora koşuyor!

Türkiye'nin kuru meyve ve mamulleri sektörü yılın ilk yarısında 724 milyon 669 bin dolarlık ihracata imza attı. Yılın kalan bölümündeki ihracat rakamlarının da geçen yılın üzerinde olması bekleniyor.

Borsa İstanbul'da ve dolar kurunda bomba rakamlar! Yatırımcılar tek tek açıklanan bu rakamlara göz atın! 

Borsa İstanbul'da ve dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri merak ediliyor. İşte son rakamlar...

Avrupa Birliği'nden 158 milyar Euro'luk otomobil ihracatı!

Açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB), geçen sene toplam 158 milyar avroluk otomobil ihracatı gerçekleştirdi. İşte merakla beklenen o rakamlar...

En büyük 1000 ihracatçı listesine İstanbul ve İzmir damga vurdu!

Geçen sene en çok ihracat gerçekleştiren ilk 1000 şirket listesinde 51 şehir yer alırken, başı 448 firmayla mega kent  İstanbul çekti.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

Otomotiv sektöründe en yüksek mayıs ayı ihracatı! 

Türkiye otomotiv endüstrisi, Mayıs ayında gerçekleştirdiği 3 milyar dolarlık dış satımla bugüne kadar kaydedilen en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı. İşte o rakamlar...

Mayıs ayı ihracat rakamları belli oldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mayıs ayı dış ticaret rakamlarının ne kadar olduğunu açıkladı. İşte detaylar!

istanbul ihracat rakamları Haberi

istanbul ihracat rakamları

Ekonominin kalbi İstanbul'un ihracatı ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artarak 5,6 milyar dolara ulaştı. Böylece İstanbullu şirketler dış satımda tarihin en iyi ocak ayı performansını gerçekleştirmiş oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin ihracatının yüzde 38'ini sırtlayan şehir yılın ilk ayında 5 milyar 611 milyon 591 bin dolarlık ürün satışı gerçekleştirdi. Daha önce 2014'te 5 milyar 402 milyon 588 bin dolar, 2018'de 5 milyar 137 milyon 158 bin dolar ve 2019'da 5 milyar 526 milyon 951 bin dolarlık dış satıma imza atan kent, bu yıl ihracatta en iyi ocak ayı performansını gerçekleştirdi.

Konfeksiyoncular liderliği kaptırmadı

İstanbul'dan ocak ayında 27 farklı sektörden ihracat gerçekleştiriliyor.,Bunlar içerisinde hazır giyim ve konfeksiyon ilk sırada yer aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geçen...