16 / 05 / 2024

istanbul imar yönetmeliğiyle neler değişecek

istanbul imar yönetmeliğiyle neler değişecek

İstanbul Belediyesi, yürürlüğe giren İmar Yönetmeliği ile ilgili ilk adımı attı. Kot farkı olan yerde yapılan inşaatlar kademeli olacak. 8 katlı bir bina önden 5, arkadan 8 kat gözükmeyecek. 3 katı teraslı gibi olacak.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Endüstri bölgeleri yönetmeliğiyle gelen yenilikler!

Dünya Gazetesi'nden Avukat Hatice Zümbül bugün köşesinde "Endüstri bölgeleri yönetmeliğiyle gelen yenilikler" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili açıklama!

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili önemli açıklama yaptı. İşte Belediye'nin açıklaması...

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

istanbul imar yönetmeliğiyle neler değişecek Haberi

istanbul imar yönetmeliğiyle neler değişecek

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye'de inşaatın kurallarını baştan yazacak olan İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesinin ardından, şehirler de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı bu yönetmelik çerçevesinde kendi kurallarını belirlemeye başladı. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek verdiği Şehircilik Şurası'nın hedeflerinden biri olan her ilin kendine özgü kurallarının olması şartı, yavaş yavaş uygulamalara geçiyor. Bu kapsamda ilk adım da İstanbul'dan geldi. İstanbul için dikkat çeken karar ise kot farkına yönelik oldu. Yeni imar yönetmeliğiyle birlikte kot farkı olan parsellerdeki inşaatların da kademeli olmasına karar verildi.

İstanbul'da yoldan kot alıp az katlı gözüken ancak meyilli olan arazilerde daha fazla kata sahip olan binalarında önüne geçilmiş olacak. Örneğin, yoldan bina 4 katlı gözükürken, tamamında 6 kata sahip olamayacak. Kot farkından ortaya çıkan 2...