04 / 05 / 2024

İstanbul İtfaiyesi

İstanbul İtfaiyesi

1965 yılında İstanbul itfaiye teşkilatının, 1964 yılındaki çalışmalarına dair hazırlanan istatistiğe göre, şehirde bin 240 yangın olayı tespit edilmiş. Bu yangınlarda 156 bina kısmen, 142 bina tamamen yanmış.

İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında!

İtfaiye deyince akla ilk olarak yangın geliyor. Ancak değişen dünyada itfaiyeciler artık kurtarma, doğal afetler, kazalara müdahale, eğitim ve önleme çalışmalarında da yeni misyon üstlendi...

İstanbul İtfaiyesi Bursa'daki yangına müdahale ediyor!

Bursa'da öğle saatlerinde sanayi bölgesinde bulunan iplik ve kumaş fabrikasında çıkan yangına İstanbul İtfaiyesi yangın söndürme uçağı " Alev Kartalı " havadan köpük ile müdahale ediyor.

İstanbul İtfaiyesi Dumansavar'ı hizmete aldı!

Kocayusuf, Ahtapot, Yengeç, Hızırgüç ve Alev Kartalı adı verilen dünyanın en modern ve işlevsel afet müdahale araçlarına bir yenisi daha katıldı. İstanbul İtfaiyesi yeni bir aracı hizmete aldı.

Kadir Topbaş: New York itfaiyesiyle eşdeğer itfaiyemiz var!

Yapılan araştırmalar üzerine 22 metre uzunluğunda 195 kilometre hızında Sikorsky S-64 Skycrane helikopteri uygun bulundu. 10 ton su kapasiteli helikopterin kiralanarak İstanbul İtfaiyesi ’ne kazandırıldı.

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

İstanbul’daki yangınların 8 bin 700’ü sigara nedeniyle çıktı!

İstanbul İtfaiyesi verilerinden derlenen bilgilere göre, 2014 yılının 11 aylık döneminde İstanbul’da yaşanan yangınların 8 bin 683’ü sigara nedeniyle çıktı, bu rakam yüzde 41.2 gibi büyük bir orana tekabül etti.

İstanbul İtfaiyesi, Kartepe’deki su baskınına Ahtapot'la müdahale etti!

Kocaeli’de şiddetli yağışların neden olduğu su baskınlarına İstanbul İtfaiyesi müdahale etti. Kocaeli İtfaiyesi’nden gelen yardım talebi üzerine ‘Ahtapot’ aracı ile birlikte bölgeye giden ekipler geniş bir alanda biriken yağmur sularını tahliye etti.

Başakşehir Resneli İtfaiye Eğitim Merkezi tatbikat yaptı!

Başakşehir Resneli İtfaiye Eğitim Merkezi tatbikat yaptı. İstanbul İtfaiyesi’nin 300. kuruluş yılı münasebetiyle Başakşehir Resneli İtfaiye Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tatbikat nefesleri kesti. Törene İBB Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

İBB İtfaiyesi, kayıp gençler için seferber oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Kumburgaz’da deniz bisikletiyle açıldıktan sonra haber alınamayan 5 genci arama çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ve Büyükçekmece İlçe Kaymakamı İbrahim Yurdakul bölgeye geldi.

İstanbul İtfaiyesi denizde kaybolan gençler için seferber oldu!

Kumburgaz’da deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kendilerinden haber alınamayan 5 genç için İstanbul İtfaiyesi alarma geçti. Alev Kartalı havadan arama çalışmalarını sürdürürken, 2 Zodyak bot ve Jetski ile de denizden arama çalışmaları devam ediyor.

İstanbul İtfaiyesi Haberi

İstanbul İtfaiyesi

İstanbul'daki yangınlarda geçen yıl 142 bina kül oldu.


11 kişi öldü, 103 kişi de yaralandı.


  İstanbul itfaiye teşkilatının 1964 yılındaki çalışmalarına dair hazırlanan bir istatistiğe göre, şehirde 1.240 yangın olayı tespit edilmiştir.

  156 bina kısmen, 142 bina tamamen yanmıştır. Yangınlardan yüzde yirmisi sigara ve kibritten, yüzde on yedisi kıvılcım sıçramasından, yüzde on dokuzu kurum tutuşmasından çıkmıştır. 

  Yine geçen yıl içinde itfaiye, kuyuya düşen 26 şahsı çıkarmış, 15 bina çökmesi olayında enkaz altında kalanları kurtarmıştır.

  Bu yangınlarda halktan 11 kişi ölmüştür. Halktan 103 kişi ve itfaiyeden 13 er yaralanmıştır. 

  Can kurtarma olaylarında halktan ölenlerin sayısı 16, yaralı sayısı 24'tür.


Hürriyet Gazetesi 3 Ocak 1965 



Abdullah Kutalmış...