07 / 05 / 2024

istanbul kaçak hafriyat

istanbul kaçak hafriyat

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında 11 aktif hafriyat döküm alanı olmasına rağmen İstanbul’un her iki yakasında da kaçak dökümler olanca hızıyla sürüyor. Kaçak dökümler ürkütücü bir tablo olarak karşımıza çıkıyor.

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Kağıthane'deki kaçak site yıkılıyor!

İstanbul Kağıthane'de 1990'da hafriyat dolgu alanına kaçak bir şekilde yapılan 6 blok ve 288 daireden oluşan sitenin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımına başlandı.

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

Tuzla'da kaçak döküm dehşeti!

Tuzla'da kaçak döküm yapan hafriyat kamyonları yine görüntülendi. Zabıtanın takip ettiği bir hafriyat kamyonu yolun ortasına molozları döküp kaçtı.

İstanbul'daki kaçak yapılara 2019'da 67 milyon TL ceza kesildi!

İstanbul'un 23 ilçesinde Kaçak yapılarla mücadele kapsamında 2019'da 66 milyon 637 bin 754 lira ceza verildi...

İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruyor!

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

İstanbul'daki kaçak yapıların yıkımı mecliste!

İstanbul'daki kaçak yapıların tespitine ve yıkımına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki kaçak yapıların yıkımı başladı!

İstanbul Beykoz ve Arnavutköy'de yer alan kaçak yapılar yıkılmaya başladı. Gergin geçen yıkımlar havadan da görüntülendi.

istanbul kaçak hafriyat Haberi

istanbul kaçak hafriyat

İstanbul’un dört bir yanında kaçak dökülen moloz dağlarıyla karşılaşılıyor. Avrupa ve Anadolu yakasında 11 aktif hafriyat döküm alanı olmasına rağmen İstanbul’un her iki yakasında da kaçak dökümler olanca hızıyla sürüyor.



Kaçak dökümlerle ilgili en ürkütücü tablo su havzalarında ortaya çıkıyor.



Büyükçekmece su havzası da moloz işgaline uğrayan noktalardan biri.



İstanbul’a nefes aldıran yerlerden biri olmasının yanında yüzlerce kuş türüne de ev sahipliği yapan Büyükçekmece gölü, üzerine kurulan barajla kentin su kaynakları arasında.



Kaçak dökümcülerin gözüne kestirdiği yerlerden biri işte burası. Havzanın havadan çekilen görüntülerinde moloz dağlarının, baharın yeşile boyadığı havzaya bir hançer gibi saplandığı görülüyor.



Arnavutköy sınırları içinde yeralan, havzanın yanıbaşında uzayıp giden yol da eşine ender rastlanır kaçak atık çöplüğüne dönüşmüş durumda.



Kimyasaldan inşaat kalıntısına, buzdolabından çamaşır makinasına...