03 / 05 / 2024

İstanbul kentsel estetik

İstanbul kentsel estetik

İngiltere’deki the University of Leeds’de akademik çalışmalar yürüten Emrah Akyüz, Avrasya Bilimler Akademisi'nde yayınladığı “Kentsel Estetik: İstanbul ve Edinburgh Örneğiˮ yazısında İstanbul için kentsel estetik uyarılarında bulundu.

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

İstanbul'da kentsel dönüşüm için yeni öneri! Milyonları ilgilendiriyor!

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği'ne göre son 9 senede Türkiye'de riskli raporu alan 240 bin binanın 215 bini yıkımı gerçekleştirildi. 25 bin bina ve bu binalardaki 90 bine yakın bağımsız bölüm de suyu-elektriği kesik şekilde yıkılmadan bekletiliyor.

Bedri Sinan Gül kimdir?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOKİ İstanbul Kentsel Yenileme Daire Başkanı Bedri Sinan Gül kimdir? Bedri Sinan Gül daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Bedri Sinan Gül'ün biyogrofisi...

2019 İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019 yılında ne kadar olacağı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar oldu?

İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Kentsel dönüşümümde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki İstanbul kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Samsun Atakum'a kentsel estetik imzası!

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin yaptığı açıklamada "Atakum'un gelecek vizyonunu belirlerken kentsel ve mimari estetiğe ayrı bir yer ayırdık. Bununla ilgili projelerimiz hazır" dedi

Mehmet Özhaseki'den  deprem açıklaması: Tedirginim!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki depremle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul, kentsel dönüşüm ve şehircilik gibi başlıklar yapılması gerekenleri anlatan Özhaseki, "Hükümetin bir bakanı olarak tedirginlik yaşıyorum" dedi. 

Self İstanbul basın toplantısı 11 Ekim'de!

Beylikdüzü – Bahçeşehir TEM bağlantı yolu bitişiğinde hayata geçirdiği “Sembol İstanbul” ile dikkat çeken KARDEN İnşaat, aynı lokasyondaki yeni projesi “Self İstanbul” ile estetik bir projeye daha imzasını atıyor.

Self İstanbul basın toplantısı 26 Eylül'de!

Beylikdüzü – Bahçeşehir TEM bağlantı yolu bitişiğinde hayata geçirdiği referans projesi “Sembol İstanbul” ile dikkat çeken Karden İnşaat, aynı lokasyondaki yeni projesi “Self İstanbul” ile estetik bir projeye daha imzasını atıyor.

İnşaat sektörü bu yıl yüzleri güldürecek!

İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Peyzaj Mimarlık A.Ş.’nin CEO’su Korkut Özdemir, inşaat sektöründeki durgunluğun bu yıl içerisinde giderileceğini dile getirdi.

İşte İstanbul'un kentsel dönüşüm projeleri!

İstanbul kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyor. 19 ilçede 48 alanın riskli ilan edildiği bölgede inşaat firmaları boy gösteriyor.

İstanbul kentsel estetik Haberi

İstanbul kentsel estetik

İngiltere’de bulunan the University of Leeds’de kentleşme politikaları ve çevre sorunları üzerine akademik çalışmalar yürüten Emrah Akyüz, Avrasya Bilimler Akademisi isimli uluslararası bilimsel bir dergide yayınladığı “Kentsel Estetik: İstanbul ve Edinburgh Örneğiˮ başlıklı bilimsel çalışmasında, İstanbul ilini kentsel estetik açısından ele alarak önemli uyarılarda bulundu.


Türkiye’nin siyasal, toplumsal ve ekonomik başkenti konumunda olan İstanbul’da nüfus kontrolsüz bir şekilde artış göstermektedir. 1950’li yıllarda 1 milyon civarında olan kent nüfusu yasanan hızlı göç süreciyle birlikte günümüzde 15 milyonu geçmiş bulunmaktadır. Bu durum İstanbul’da konut sektörünün hızla gelişmesine neden olmuş, artan  talebin karşılanması için ise inşaat sektörü sadece kâr elde etme güdüsüyle hareket etmeye başlamıştır. Nitekim kısa bir süre içerisinde İstanbul’un tüm ilçelerinde görülen lüks toplu konutlar, büyük alışveriş merkezleri, çok pahalı rezidanslar...