28 / 04 / 2024

İstanbul konut geliştirici şirketleri

İstanbul konut geliştirici şirketleri

Öncelikle İstanbul, Yalova ve Bursa’yı hedefleyen Arap konut geliştiricileri kolları sıvadı. Türk konut geliştiricileri bundan etkilenir mi?

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yenigün ve Uğur Berke Kayıkçı ortaklığında kuruldu.

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Altıntaş ve Kerim Altıntaş ortaklığında kuruldu.

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

İstanbul gibi büyük metropollerde üretim için arsa bulunamayınca konut geliştiriciler rotalarını AVM'lere çevirdi. Beylikdüzü Torium AVM ile İstanbul Anadolu yakasındaki başka bir AVM için görüşmelerin devam ettiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? İstanbul’da kaç tane sosyal konut yapılacak?

TOKİ İstanbul projeleri gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. Vatandaşlar TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? sorusunun cevabını merak ediyor.

Konut satışları Mayıs ayında yüzde 107.5 arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, konut satışlarının ocak-mayıs aylarında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 37,7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

TOKİ'den İstanbul'a 7 bin 587 yeni konut geliyor! İşte TOKİ İstanbul projeleri 2022'de son durum!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul'da toplamda 7 bin 587 konutluk projelerin inşaat çalışmalarına hızla devam ediyor. TOKİ İstanbul'un hangi ilçesinde kaç konut projesi yürütüyor. İşte ilçe ilçe TOKİ 2022 İstanbul konut projeleri...

İnşaat sektöründe neler oluyor? Konut krizi aşılacak mı?

Türkiye'de son dört yıldır yaşanan konut kıtlığı ve beraberinde gelen kira zamları vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaşanan durumu değerlendirdi.

GYODER Talks ABD'de geliştirici olmak webinarı 21 Aralık'ta!

ABD'deki gayrimenkul sektörünün masaya yatırılacağı GYODER Talks ABD'de geliştirici olmak webinarı 21 Aralık'ta gerçekleştirilecek. 

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı! 

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Buna göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı. 

Çinlilerden Türkiye'de gayrimenkul atağı!

Geçtiğimiz bir senede gayrimenkulde alım satımlarıyla ön plana çıkan Çin, Türkiye’de gayrimenkul sektörüne konut geliştirici şeklinde adım atmayı planlıyor. 

İstanbul konut piyasası Haziran 2021'de ne oldu? 

MinLlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Haziran ayı raporu yayınlandı.

İstanbul konut piyasası Mayıs 2021'de ne oldu? 

Mintlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Mayıs ayı raporu yayınlandı. 

İstanbul konut geliştirici şirketleri Haberi

İstanbul konut geliştirici şirketleri


Arapların İstanbul’a yoğun konut alma ilgisi, Arap konut geliştiricilerin iştahını kabarttı. Buradaki pastayı gören Arap işadamları İstanbul’da arsa arayışında. Kendi projelerini yapacaklar..


Arapların yaşadıkları evlerin özellikleri Türkiye yapılan konutlardan farklı. Evler daha büyük, banyo sayısı fazla ve ferah evleri tercih ediyorlar. Deniz gören, altında alışveriş merkezi olan, içinde camisi veya mescidi olan, nargile salonları olan kısacası Arapların günlük sosyal yaşamlarına hitap eden projeler üretecekler.


Aslında Anadolu’nun köy evleri de büyük ve daha yaşanabilir evlerdi. İki katlı, her odada banyo görevi görecek duş alma yeri, altında hayvanını barındırdığı ahırı, geniş misafir odası, evin önünde uzanan “çardak” ismi verilen ve üzerinde genelde üzüm asmaları olan oturma alanları ile Anadolu evlerinin konforu vardı. Şehirlerde ise Osmanlının paşa konakları vardı. Oldukça geniş ve çok odalı...