30 / 04 / 2024

İstanbul konut ve kira harcamaları payı

İstanbul konut ve kira harcamaları payı

Türkiye genelinde toplam tüketim harcamasının yüzde 24,5'i İstanbul'da gerçekleşti. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 28,9 ile İstanbul olurken Ortadoğu Anadolu bölgesinde bu pay yüzde 22,3 olarak gerçekleşti.

TOKİ 43 ilde konut ve iş yerlerini satışa çıkarıyor!

TOKİ'den 43 şehirde satılık konut ve iş yeri duyurusu. TOKİ’den 43 şehirde ev ve iş yerleri satışa çıkardığını açıkladı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'in dahil olmak üzere 26 ilde konut; bu kentlerin bazılarının da yer aldığı toplam 29 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu.

TOKİ'den İstanbul'a 716 konut ve 71 dükkanlık iki yeni proje müjdesi!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul'daki iki yeni projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen projelerde 716 konut ve 71 dükkan yer alacak.

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

Türkiye genelinde konut ve kiralık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Ancak bazı illerin bazı ilçelerinde fırsatlar devam ediyor. İşte İstanbul'un en ucuz üç ilçesi...

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

İstanbul'da konut ve sanayi imarlı 8 arsa satılacak! Megakentte arsa arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

İstanbul İli Arnavutköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Arnavutköy'de yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. Arsalar konut ve sanayi imarlı olarak belirtildi.

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

Küçükçekmece'ye 397 yeni konut ve 9 ticarethane geliyor! Karlot İnşaat'tan dev proje! 

Karlot İnşaat tarafından İstanbul Küçükçekmece'de 397 konut ve 9 ticarethaneli yeni proje inşa edecek. Söz konusu projede ÇED süreci başladı. Projenin 295 milyon 636 bin 955,30 TL'ye mal olması öngörülüyor. 

Majör Gölyaka satışta! Emlak Konut GYO'dan Avcılar'a 423 konut ve 56 dükkanlık yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle hayata geçirilen Majör Gölyaka projesinde satışlar başladı. İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da inşa edilen projede 423 konut ve 56 dükkan yer alıyor.

TOKİ'den İstanbul'a 577 konut ve 16 dükkanlık yeni proje geliyor! Sakın kaçırmayın!

TOKİ'den İstanbul'a 577 konut ve 16 dükkanlık yeni proje geliyor... Tarihi resmen açıklanan bu yeni projeyi sakın kaçırmayın...

Zeytinburnu ve Zonguldak merkezde KDV’siz 41 Konut ve 51 iş yeri 17 Ocak 2023’te açık artırma ile satışa çıkarılıyor!

Yatırımcıların iştahını kabartan bir ilan daha yayımlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 17 Ocak 2023’te İstanbul Zeytinburnu ve Zonguldak merkezde 41 Konut ve 51 iş yeri müzayedesi ilanını yayımladı.

TOKİ'den İstanbul'un o ilçesine 925 konut ve 8 dükkanlık yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul'daki yeni projesi için düğmeye bastı. TOKİ, İstanbul Arnavutköy'de 925 konut ve 8 dükkanlık yeni proje inşa edecek.

Cumhurbaşkanı konut ve kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilecek hamleyi açıkladı! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde konut ve kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilecek hamleyi açıkladı.

TOKİ'den İstanbul'a 15 bin konut ve ticari ünite geliyor! Milyonlara son dakika müjdesi! Resmen açıklandı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutları ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında mega kent İstanbul'da 12 bin 73 konut ve ticari ünitenin inşaatı devam ettiğini yaklaşık 15 bin konut ve ticari ünitenin proje çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. İşte detaylar...

İstanbul konut ve kira harcamaları payı Haberi

İstanbul konut ve kira harcamaları payı

Türkiye genelinde toplam tüketim harcamasının yüzde 24,5'i İstanbul'da gerçekleşti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bölgesel ''Hanehalkı Tüketim Harcaması'' araştırmasının sonuçlarını açıkladı.


Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2012-2013-2014 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının yüzde 24,5'i İstanbul'daki hanehalkları tarafından yapıldı. Ege bölgesi yüzde 14,6 ile ikinci sırada yer alırken, bunu yüzde 12 ile Akdeniz bölgesi izledi. Harcamaların sadece yüzde 1,9'u Kuzeydoğu Anadolu bölgesindeki hanehalkları tarafından gerçekleştirildi.


Tüketim amaçlı harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içeceklere en fazla pay yüzde 26 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ayrılırken. söz konusu harcamanın en düşük olduğu bölge yüzde 16,1 ile İstanbul oldu.


Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 28,9 ile İstanbul olurken Ortadoğu Anadolu bölgesinde bu pay yüzde 22,3 olarak gerçekleşti.


Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı yüzde...