07 / 05 / 2024

İstanbul Korular

İstanbul Korular

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz'da geniş bir arazi üzerine yayılmış olan Abraham Paşa veya Beykoz Korusu'nu almak istiyormuş. Aynı yıl Emlak Bankası'nın mülkiyetinde bulunan korunun değeri 30 bin liraymış.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Tarabya Therra Park'ta 1,5 milyon dolara!

Tarabya Therra Park'ta 1,5 milyon dolara ev sahibi olabilirsiniz. Teslimlerin 4 ay önce başladığı proje İstanbul’un en güzel köşelerinden birinde yemyeşil koruların içinde yer alıyor. 

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

Westside İstanbul: Korular arasında bir yaşam!

Beylikdüzü sakinlerinin hatıralarını yaşadığı Beylikdüzü korularıyla çevrelenmiş Westside İstanbul'da ev alanların; spor yapmak ve oksijen depolamak için evlerinin birkaç adım ötesine geçmeleri yeterli olacak.

Westside İstanbul'da avantajlı fiyatlar özel ödeme koşullarıyla!

Beylikdüzü sakinlerinin hatıralarını yaşadığı Beylikdüzü korularıyla çevrelenmiş Westside İstanbul'da ev alanların; spor yapmak ve oksijen depolamak için evlerinin birkaç adım ötesine geçmeleri yeterli olacak.

1981 yılında Boğaziçi'ndeki korular inşaata açılmış!

1981 yılında Boğaziçi'nde 3 bin metrekareden büyük korular inşaata açılmış. Boğaz'ın iki yakasında toplam genişlikleri 1 milyar 70 milyon 308 bin 589 metrekareyi bulan 67 korunun 267 milyon 577 bin 147 metrekaresine inşaat yapılabilecekmiş.

1932 yılında belediye bahçe ve koruları istimlak etmek istemiş!

1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere İstanbul'daki bahçe ve koruların son senelerde bakımsız kaldığını yazmış. Belediye Emirgan Korusu gibi bahçeleri istimlak ederek yaşatmayı düşünmüş.

İstanbul geneli parklar, yollar ve havuzların bakım ve onarım işi!

İstanbul geneli parklar, mezarlıklar, korular, yollar ve havuzların bakım ve onarım İşi ihale edilecek...

İstanbul Korular Haberi

İstanbul Korular



Beykoz'daki koru 


Maarif Vekalati burasını almak istiyor


    Maliye Vekaleti, Beykoz'daki Abraham Paşa Korusu'nu Emlak ve Eytam Bankası'na devretmişti. Banka uzun müddet koruyu satılığa çıkardığı halde değerine uygun bir istekli çıkmamıştır. 

    Bunun üzerine koruluğun muhafazasındaki güçlükler nazarı dikkate alınarak bankadan alakası kesilmesi için Vekalet'e müracaat etmiştir. 

    Öğrendiğimize göre, Maarif İdaresi koruda mevcut dört köşkü mektep haline getirmek için teşebbüslere girişmiştir. Maliye Vekaleti bunu muvafık gördüğünden korunun Maarif İdaresi'ne devredilmesi kararlaştırılmıştır. Korunun değeri 30.000 liradır. Maarif İdaresi tarafından burada bir orta mektep açılacaktır.


(1936 yılında Reşat Altın 9 liraya satılıyormuş.)


Akşam 20 Ağustos 1936 



Abdullah Kutalmış...